in

Žao mi je što sam uzrok njene besane noći

MILICA Đurđević, glasnogovornica i jedna od osnivača Zavetnika, rekla je za “Novosti” da Biljanu Srbljanović odavno niko ne shvata ozbiljno niti je razume, osim Čedomira Jovanovića.

Foto: N. Skenderija/Tanjug/Dragan Kujundžić

Ona je za naš list komentarisala Fejsbuk status spisateljice i profesorke na Fakultetu dramskih umetnosti Biljane Srbljanović, koja ju je oštro kritikovala nakon gostovanja u emisiji “Utisak nedelje”.

– Ne vidim razlog da sadržajnije odgovorim na uvrede Biljane Srbljanović, ne samo zbog toga što su nedostojne bilo kakvog komentara, već i zbog činjenice da nju odavno niko niti shvata ozbiljno, niti razume. Možda jedino Čeda Jovanović – rekla je Đurđevićeva.

Ona smatra da ovakav rečnik ne zaslužuje prostor u javnom diskursu, ali i da razume da višak nemoći vodi do manjka pristojnosti.

– Žao mi je što sam uzrok besane noći Biljane Srbljanović i mnogih drugih kerbera, koji su aktivirani sa iste adrese da se zalete na mene, ne bi li me uvukli u njihov ring u kome se boduju isključivo primitivizam, vulgarnost, nekultura – dodala je glasnogovornica Zavetnika.

Ona je rekla i da se neće rvati na takvom terenu.

– Hrišćanski i ljudski, pokušaću da utešim gospođu Srbljanović: Vaš utisak je da je vas pregazila moja retorika, ali verujte da ste u zabludi. Vaše ideje je pregazilo vreme. Baš kao i sve ostale propale ideologije i projekte – rekla je Đurđevićeva.

Biljana Srbljanović je u svom statusu na fejsbuku Milicu Đurđević nazvala “omraženom čepuljom” koju svi mrze.

– Ova Milica Zavetnica je kao ona neka omražena čepulja što uvek ima jedna u svakom odeljenju, koju svi mrze svi, čak i razredna (iako joj sve tužaka) i svi je surovo kinje, a niko nema nameru da se zaista upusti raspravu, jer ima retoriku da ubije konja, i veoma spretno menja stavove i teze koje zastupa, tako da svaki razgovor zavrti u krug da više ne znaš ni što se svađaš, ni kako je počelo, ni šta ona uopšte misli.

A ne misli ništa.

Samo ima tu veštinu da vrti argumente, često suprotne, ali tonom i žestinom koja dovodi do ludila i potrebe za nasiljem, pa pošto to ne možeš (jer bi te i u tuči pobedila) onda sebe jedeš što si se uopšte upustila u razgovor.

Ona učenica iz odeljenja kojoj je teško doakati raspravom, ne zato što je u pravu, nego zato što u stvari ništa ni ne tvrdi, ne da nema argumente za svoju tezu, nego nema ni tezu, ima samo maglovit stav u opštim crtama koji uglavnom ne znači ništa, samo te nervira, ide ti na k***c brate.

Ona neka devojčica koju svi onda kinje, infantilno joj dobacuju ili je vređaju najbanalnije moguće, a tu se krije izvor njene snage, na tome ona gradi svoju ličnost i formuliše životnu misiju da nam svima jebe mater milosnu onu videćete vi – napisala je Srbljanovićeva na fejsbuku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije