in

Vulin ponosan na Vučićeve reči u Ujedinjenim nacijama

MINISTAR unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas da je predsednik Aleksandar Vučić govorom u Ujedinjenim nacijama pokazao da je državnik, a ne političar i da je sinoć bio uz svoj narod i govorio istinu.

Foto Ministarstvo Odbrane

Vulin je na TV Pink rekao da Vučić govori isto i na Istoku i na Zapadu i uvek iz pozicije srpskog interesa.

– To se kod njega ne menja. Srbija sinoć nije spavala, ali je bila ponosna da vidi kakvog državnika ima, čoveka koji se upisuje u istoriju. Vučić je sinoć bio uz svoj narod i govorio istinu. To su stvari koje ostaju zapisane zauvek – rekao je Vulin.

– Nađite mi jednog Srbina koji će moći da ospori jednu reč iz Vučićevog govora ili Amerikanca ili Evropljanina sa argumentima da kaže zašto Vučić nije u pravu – dodao je Vulin i ocenio da će se iz centara moći videti samo upadljiva tišina.

– Ponosan sam na ono što je izgovorio Vučić – poručio je Vulin.

Odgovarajući na pitanje o Otvorenom Balkanu, Vulin je rekao da je Srbija tu pokazala koliko je velika i da ne zatvara granice nego ih otvara.

– Srbija poziva druge da radimo zajedno, da otvorimo tržište, Evropi to ne odgovara jer smatra da je to neka vrsta konkurencije, a nije – rekao je Vulin.

On je upitao zašto Evropa ne kaže “potrebni ste nam razvijeni, nego priznajte tzv. Kosovo pa ćemo za 10 godina razgovarati o tome”.

– Kao kad kažu uvedite sankcije Rusiji pa ćete moći da priznate Kosovo – prokomentarisao je Vulin.

On je ocenio da je Otvoreni Balkan odlična ideja koja se, kako je rekao, pokazala kao izuzetno efikasna.

– U istoriji svako ko je rekao Balkan Balkancima bio je izložen stravičnim pritiscima i gubio glavu. To velike sile ne vole… Naravno da ne želimo da ulazimo u ratove i sukobe – rekao je Vulin.

Na pitanje o novoj “armaturi” dijaloga između Beograda i Prištine i modelu “dve Nemačke”, Vulin je rekao da su u “dve Nemačke živeli Nemci, odnosno da na KiM imamo Srbe i većinu Šiptara”, kao i da su dve Nemačke nastale nakon što je Nemačka, kako je naveo, počinila genocid, a Srbija niti je nekog napala, niti je izvršila genocid.

– Ne treba nam nikakav ratni sukob. Vučić je dokazao da je posvećen miru, ali sumnjam da ima iskrene sagovornike sa druge strane – rekao je Vulin.

BONUS VIDEO: U ČAST SRBIJI: Pogledajte video sa Tajms skvera
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije