in

Vučić brani interese Srbije u NJujorku

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govoriće sutra pred Generalnom skupštinom UN o principijelnim pozicijama Srbije i, kao i uvek, braniti državne i nacionalne interese, izjavio je potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević.

Foto Ž. Knežević

U intervjuu za današnju “Politiku”, Vučević je rekao da su Evropa i Balkan sada u epicentru interesovanja svetske politike, i da će zato predsednikov govor biti još značajniji.

Vučević naglašava da na Ist Riveru vlada ogromno interesovanje za sastanke s predsednikom Srbije i da ga očekuje na desetine sastanaka s istaknutim svetskim liderima.

Osvrnuvši se na posebnu sednicu Skupštine Srbije posvećenu KiM koja je održana prošle nedelje, potpredsednik SNS je rekao da je dobro da je to pitanje otvoreno u parlamentu, gde se, kako je rekao, videlo ko je kakav, i kakve su mu namere.

– Građani su u prenosu uživo mogli da vide kako predsednik Vučić dominira nad pripadnicima opozicije, više od 24 sata je bio u parlamentu, smireno i argumentovano je odgovarao na svaku kritiku ili pitanje, ali i prihvatio konkretne predloge – rekao je Vučević.

S druge strane, kaže, od opozicije nismo čuli konkretne predloge šta i kako da učinimo za KiM u sastavu Srbije.

– Nažalost, i ova sednica je potvrdila da opozicija kao jedini alat za eventualni dolazak na vlast koristi najprljaviju kampanju laži i vređanja porodice i samog Vučića, i da njegovi protivnici jedini cilj imaju da ga dehumanizuju. Opozicija je za jedan dan u skupštini izgovorila više laži o borbi za Srbe s KiM i predsedniku Vučiću nego što se to iz Prištine čuje za nekoliko godina – rekao je Vučević.

Što se tiče nove Vlade Srbije, Vučević očekuje da će biti formirana krajem septembra ili početkom oktobra.

Kako navodi, očekuje da će u budućoj vladi biti najodgovorniji, najsposobniji i najvredniji ljudi koji će raditi isključivo za interese svog naroda i svoje zemlje.

BONUS VIDEO: APLAUZ ZA VUČIĆA: Predsednik na proslavi Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije