in

(UŽIVO) VANREDNO – KONFERENCIJA PETKOVIĆA: ROSU kidnapovala Spahića i odvela ga u nepoznatom pravcu!

(UŽIVO) VANREDNO – KONFERENCIJA PETKOVIĆA: ROSU kidnapovala Spahića i odvela ga u nepoznatom pravcu!

PETAR Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije održava vanrednu konferenciju povodom novonastale situacije na KiM, gde su pripadnici ROSU uhapsili Srbina u blizini Rudara, koji je prevozio lekove i sanitetski materijal.

Foto: Ilustracija

– Aljbin Kurti lično naredio hapšenje Dejana Spahića, vozača srpskog saniteta, zbog čega će biti podneta krivična prijava protiv Kurtija. Kreće sa najnovijim i najtežim provokacijama. ROSU je zaustavilo sanitetsko vozilo koje je vozio Spahić i do zuba naoružani policajci su ga kidnapovali, a jedan pripadnik je seo za volan sanitetskog vozila i svi su otišli na jug u nepoznatom pravcu. Razlog je to što je Spahić pprevozio lekove iz Leposavića ka Kosovskoj Mitrovici. Kurti udara na pacijente i bolesnike u teškom stanju, koji čekaju na lekove rekao je Petković na početku obraćanja.

-Očigledno posle tablica, na red solaze zdravstvene institucije. Više niko ne zna šta je sledeći potez Kurtija i šta je u njegovoj glavi. Ja sam o ovom skandaloznom događaju obavestio i Lajčaka i rekao da na ovaj način Kurti gazi sporazume i mir iako je on dao obećanje da više neće sprovoditi nikakv eakcije. 

-Priština zabranjuje više od godinu dana da dovozimo lekove, što je skandal bez presedana, rekao je Petković vidno uzmnemiren.

-I ono malo lekova što imamo, oni otimaju i hapse vozače, šaljući poruku da Srbima nema mesta za život na KiM.

Da Kurti ne želi mir pokazatelj je i današnji događaj koji je uznemirio naš narod. 

Podsetimo, pripadnici specijalne policijske jedinice Rosu, naoružani dugim cevima, uhapsili su Srbina u blizini mesta Rudare, kraj Zvečana, gde je u nedelju uveče bio blokiran put.

Reč je o čoveku koji prevozi lekove i sanitetski materijal za bolničku apoteku, zaustavljen je dok je vozio kola i uhapšen bez objašnjenja.

Takođe, kako se nezvanično saznaje, policija je oduzela i vozilo sa lekovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije