in

“TI SI LUD!” Grenel odgovorio ukrajinskom poslaniku koji želi da šalje vojsku na KiM

“TI SI LUD!” Grenel odgovorio ukrajinskom poslaniku koji želi da šalje vojsku na KiM

Nekadašnji američki izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel reagovao je na Tviteru na izjavu ukrajinskog poslanika i člana delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Oleksija Gončarenka koji traži da Ukrajina pošalje vojsku na tzv. Kosovo.

Foto: EPA

Nekadašnji američki izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel reagovao je na Tviteru na izjavu ukrajinskog poslanika i člana delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Aleksija Gončarenka koji traži da Ukrajina pošalje vojsku na Kosovo.

“Ti si lud”, poručio je Grenel na Tviteru ukrajinskom poslaniku koji smatra da Ukrajina treba da brani kosovske Albance ako Srbija napadne Kosovo. 

Podsetimo, ukrajinski poslanik Aleksej Gončarenko smatra da Kijev treba da stane u odbranu kosovkih Albanaca ako Srbija “izvrši invaziju” na teritoriju Kosova.

“Ako Srbija izvrši invaziju na teritoriju Kosova, treba da zaštitimo kosovske Albance. Ukrajina sa svojom vojskom je spremna da dejstvuje sa svojim trupama na terenu”, napisao je Gončarenko na Tviteru i dodao da “Srbija pokušava da pokrene agresivni rat”.

On je naveo da je Srbija Putinov trojanski konj u Evropi. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije