in

Svakoga ko pokuša da se suprotstavi na severu, proglasiće ga teroristom

Svakoga ko pokuša da se suprotstavi na severu, proglasiće ga teroristom

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić večeras je gostovao u Dnevniku 2 na RTS-u, gde je, kako je najavljeno govorio o svim aktuelnim temama, pritom rekavši da će otići u Brisel ali da od toga ništa ne očekuje.

Foto: Printskrin/RTS

– Ko god misli da je moguće sačuvati mir sa Kurtijem, mnogo greši. Ja ne mislim da sukob odgovara Amerikancima, ali će oni uvek na kraju krajeva podržati njih, jer je njihovo čedo. Oni ga ljuljaju već skoro 25 godina, od 95, kada su teroristi postojali legitimni borci, a sada će svakoga ko pokuša da se suprotstavi na severu, biti proglašavan teroristom.

Predsednik je naglasio da je učinio sve da bi sačuvao mir.

– Ja nisam nikog organizovao, orzanizuje se narod sam. Celu noć i pola dana sam se mučio sa rukovodstvom Srba sa Kosova da sklone barikade, ljudi nisu želeli da ih sklone, narod je bio spreman da se suprotstavlja. Ja sam radio sve što sam mogao da sačuvamo mir. To se govori u nekim srpskim medijima. Ponosam sa na jedinstvo koje imamo sa našim narodom sa KiM. Srbija ništa nije uradila, 10 godina ne provede u delo ZSO, a ništa nismo uradili. I opet smo mi krivi. Ako treba da idem 18. ići ću, da li mislim da nešto može da se postigne ne mogu. Kao što sam rekao, pobedićemo. Ja nisam ni Milošević ni Tadić, nisam naučio da gubim, ništa nismo uradili. Pokušate li da napravite nešto od Srbije što ste radili u prošlosti, suočićete se sa drugačijom Srbijom – naveo je Vučić.

BONUS VIDEO:

RAFALNA PALJBA KOD BANJE: Odjekuju pucnji na KiM

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije