in

Presreli ga, pretukli i odvezli u nepoznatom pravcu

DEJANA Spahića (1965), vozača saniteta Kliničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, presreli su danas, pretukli i uhapsili pripadnici specijalne kosovske policije Rosu – potvrdio je “Novostima” direktor KBC Kosovska Mitrovica dr Zlatan Elek.

Foto: Novosti

Prema rečima dr Eleka, Spahić je iz Doma zdravlja u Lešku prevozio lekove i sanitetski materijal za potrebe KC u Mitrovici vozilom ove zdravstvene ustanove, ali je presretnut u mestu Rudare nadomak Zvečana od strane pripadnika Rosu.

– Našeg vozača su presreli, pretukli i odvezli vozilom u nepoznatom pravcu – rekao je dr Elek Novostima. Odveden je njihovim vozilom u nepoznatom pravcu, najverovatnije u južni deo Kosovske Mitrovice

Kako je “Novostima” ispričao dr Elek, Spahić je stalno zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi i radi se o uobičajenom transportu lekova i medicinskog materijala iz DZ u Lešku za potreba Zdravstvenog centra u Mitrovici.

Petković: Kurti nastavio da teroriše srpski narod

O ovom, kako kaže, skandaloznom događaju, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković je obavestio visokog predstavnika EU za dijalog Miroslava Lajčaka.

Petković je na vanrednoj konferenciji za novinare najavio da će zbog toga biti podneta krivična prijava protiv Aljbina Kurtija koji je nastavio da teroriše srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Kako je rekao Petković, dan nakon umirivanja tenzija na severu KiM Kurti kreće sa novim, najtežim provokacijama.

– Četiri policajca Rosu do zuba naoružanih, maskirani su kidnapovali Dejana, a jedan pripadnik Rosu je seo za volan santitetskog vozila i svi su otišli u nepoznatom pravcu ka jugu – rekao je Petković.

– Aljbin Kurti udara i na naše bolesnike, pacijente koji u teškom stanju i koji čekaju na ove lekove i infuzioni materijal. Posle udara na tablice i lične karte, sada na red dolaze i zdravstvene institucije – rekao je Petković.

On je dodao da je srpski narod izuzetno uznemiren jer niko ne zna šta je sledeći potez Kurtija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije