in

PODRŠKA ORGANIZATORIMA TRADICIONALNIH MANIFESTACIJA U VOJVODINI: Podizanje kapaciteta seoskih sredina

POKRAJINSKI sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je danas ugovore predstavnicima udruženja u Vojvodini, koja su ostvarila pravo na bespovratna sredstva po osnovu konkursa za održavanje tradicionalnih manifestacija.

Pres služba Pokrajinske vlade

Božić je tom prilikom istakao da se sufinansiranjem tradicionalnih manifestacija promovišu i podižu kapaciteti seoskih sredina i poljoprivrednici bolje povezuju radi proširenja tržišta domaćih proizvoda.

– Za sredstva na ovom konkursu prijavilo se ukupno 131 uduženje, od kojih je 106 imalo ispravne prijave. NJihovi predstavnici su danas potpisali ugovore. Ukupan ovogodišnji iznos budžeta za ovu namenu je 10 miliona dinara a maksimalan iznos po prijavi je milion dinara – napomenuo je Božić i dodao da je vrednost ukupne investicije 42 miliona dinara.

Od toga pokrajinski sekretarijat subvencioniše do 80 odsto troškova prihvatljive investicije.

Božić je poručio da će sekretarijat i u narednoj godini nastaviti podršku i pozvao predstavnike udruženja da redovno prate konkurse.

On je podsetio i da je od 2016. godine do sada Sekretarijat putem ovog konkursa podržao više od 800 tradicionalnih manifestacija u pokrajini i najavio da će iduće godine Sekretarijat imati poseban konkurs namenjen udruženjima žena, koja će moći da konkurišu za sredstva namenjena samo njima za organizaciju tradicionalnih manifestacija u Vojvodini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije