in

“OTKAD SU KURTIJEVI POTEZI LEGITIMNI?” Petković odgovorio nemačkom ambasadoru u Prištini

“OTKAD SU KURTIJEVI POTEZI LEGITIMNI?” Petković odgovorio nemačkom ambasadoru u Prištini

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković odgovorio je nemačkom ambasadoru u Prištini Jornu Rodeu, koji je nedavne poteze tzv. vlasti u Prištini i Aljbina Kurtija označio kao “legitimne”.

Foto Tanjug

– Predstavnik u Prištini ne govori istinu! Otkud su kršenje sporazuma i nasilni potezi Aljbina Kurtija legitimni? Koliko je legitimno ukidanje statusno neutralnih KS tablica od strane Prištine? Kako to da je nemački predstavnik u Prištini ćutao o tome? – kaže Petković.

Direktor Kancelarije za KiM dalje se pita “Kako to da je legitimno oduzimati lična dokumenta Srbima na KiM?”

– Gde to piše? Šta se desilo sa formiranjem ZSO na koju su Srbi čekali skoro 10 godina, a koja je jedino u skladu sa Briselskim sporazumom? Pre bilo kakvog jednostranog tumačenja, pažljivo pročitajte prethodne ugovore – zaključio je Petković.

 

Nemački ambasador u Prištini Jorn Rode objavio je ranije na Tviteru:

– Drago mi je da sam sa Vjosom Osmani razgovarao o aktuelnim dešavanjima – uključujući Odluku o odlaganju sprovođenja odluka o registarskim tablicama i ulazno-izlaznim dokumentima do 1. septembra. Podvukao sam da su odluke legitimne, u potpunosti u skladu sa Briselskim sporazumom – saopštio je Rode.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije