in

Nataša Kandić pozvala sve da se suprotstave Vučiću i da podrže Rezoluciju o Srebrenici (FOTO)

Nataša Kandić pozvala sve da se suprotstave Vučiću i da podrže Rezoluciju o Srebrenici (FOTO)

NATAŠA Kandić, aktivistkinja za ljudska prava i osnivačica Foda za humanitarno pravo još jednom je prozvala intelektualne elite u Srbiji zbog ćutnje vezano za rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici koja će, kako se očekuje, početkom maja biti usvojena u Generalnoj skupštini UN.

Foto: Printskrin

– Intelektualna elita u Srbiji je uobražena i nezainteresovana za budućnost Srbije – napisala je u objavi na mreži X.

Da nije tako, dodaje, zar ne bi pozvala predsednika Aleksandra Vučića, da se ne blamira „borbom“ protiv Rezolucije UN o proglašenju 11. jula Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici.

Kandić je, podsetimo, više puta preko društvenih medija pozivala javne ličnosti i opozicionare da podrže Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici.

U Srbiji, navela je juče na mreži X, vlada intelektualna tišina i praznina i kada organizacije za ljudska prava zatraže da Srbija ispuni svoju obavezu sećanja na žrtve genocida u Srebernici, podrškom proglašenja Međunarodnog dana sećana na žrtve genocida u Srebrenici.

Deleći objavu Fonda za humnaitrano pravo koje je dalo punu podršku ovoj rezoluciji istakla je da bi bilo nomalno da se pridruže proevropski političari. „Neka se jave“, napisala je na mreži X.

Pozivu Nataše Kandić javno su se odazvala samo dvojica opozicionara – Zoran Vuletić iz Građansko-demokratskog foruma i Nemanja Milošević iz organizacije Glas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije