in

Nastavak sednice posle 60 minuta pauze (FOTO/VIDEO)

U SKUPŠTINI Srbije sve je spremno za konstitutivnu sednicu novog saziva, na kojoj će biti potvrđeni mandati novim poslanicima i izabrano rukovodstvo parlamenta.

Foto: N. Skenderija

Nastavak nakon pauze

Predsedavajući konstitutivnom sednicom Skupštine Srbije Vladeta Janković prekinuo je prvi deo sednice, koja će biti nastavljena nakon 60 minuta pauze.

Dačić saopštio ko će biti njihov kandidat za potpredsednika

Predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je danas da će socijalisti biti deo parlamentarne većine u novom sazivu Skupštine Srbije i dodao da će njihov kandidat za potpredsednika biti Snežana Paunović.

– Naša poslanička grupa će kandidovati Snežanu Paunović za potpredsednika Narodne skupštine. Ja ću biti šef poslaničkog kluba SPS, a moj zamenik Đorđe Milićević – rekao je Ivica Dačić.

Dačić je novinarima u holu parlamenta, uoči početka konstitutivne sednice, rekao da će podržati Vladimira Orlića, koga je SNS predložila za predsednika novog saziva parlamenta.

Počela Konstitutivna sednica

Počela je Konstitutivna sednica Skupštine Srbije. Sednicom predsedava najstariji poslanik – Vladeta Janković, sa liste “Ujedinjeni za pobedu Srbije”.

Foto: M. S.

Poslanici pristižu u Dom Narodne skupštine Srbije, na stepeništu koje vodi do glavnog ulaza u parlament stoje pripadnici garde Vojske Srbije, a sednica će početi intoniranjem himne.

U holu republičkog parlamenta poslanici preuzimaju zakletvu.

Pre početka konstitutivne sednice medijima se obratio dosadašnji predsednik parlamenta Ivica Dačić.

Na sednicu su stigli kandidat SNS-a za predsednika parlamenta Vladimir Orlić, poslanici Vladimir Đukanović, Miloš Jovanović, Pavle Grbović, Borko Stefanović, Marinika Tepić…

Prema Poslovniku, konstitutivnom sednicom će predsedavati najstariji poslanik, a to je u ovom slučaju Vladeta Janković sa liste “Ujedinjeni za pobedu Srbije”, dok će mu pomagati četiri najmlađa poslanika, sa četiri prvoplasirane liste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije