in

Narodnu volju, baš kao i narod, moraće svi da poštuju

Narodnu volju, baš kao i narod, moraće svi da poštuju

PREDSEDNIK Narodne skupštine Vladimir Orlić, nakon izbora na tu funkciju, poručio je poslanicima da će narodnu volju morati, baš kao i narod, svako da poštuje.

Foto: Arhiva Večernje Novosti

Orlić kaže da se videlo na izborima kakvu politiku narod želi i dodaje da građani očekuju da se nastavi sa politikom koja je od Srbije napravila zemlju koja je slobodna, nezavisna.

– To je politika rezultata, narod hoće rezultate, njih je podržao ove godine, rezultata koji su za ponos jer znače i snažniju ekonomiju, dvostruko veće plate nego u vremenima kada smo počeli sa tom politikom, to je politika rezultata kroz infrastrukturu. Šta god radili staraćemo i uspećemo da, kada smo već pokazali da Srbija može da posle više decenija pobeđuje, nastavi da pobeđuje – poručio je Orlić.

Dodaje i da će nastaviti sa politikom koja je obezbedila da uz ostvarenje velikih planova stvaranje dobre perspektive i naglašava da naša zemlja i građani danas imaju više budućnosti, slobode i demokratije. Navodi da će biti predsednik svima, ali da će tu politiku da brani ne samo kao neko čija je dužnost da se stara o parlamenti, već kao neko ko zamenjuje vrhovnog komandata u njegovom odsustvu.

Opozicionim poslanicima je poručio da su prethodnih dana tokom konsultacija dobili više nego fer tretman za koji kaže da ne može da se nađe sličan primer da je neko ko okuplja većinu na taj način postupio i postavio kao SNS sada.

– Koliko ste pokazali uvažavanje sa svoje strane i nije bilo tako dobro i tako fer. Koliko budete u stanju da na dobro odgovorite dobrom, budite sigurni promena o kojoj ste govorili danas biće, ne sumnjajte u dobru volju sa druge strane, ali čuvaćemo dostojanstvo ovog doma, politiku koja je za narod najbolja, a koja podrazumeva mir, stabilnost, sigurnost – poručio je predsednik parlamenta.

Čestitao je svim poslanicima na položenoj zakletvi i mandatu i zahvalio je pre svega SNS-u na ukazanom poverenju i časti da ga predloži za predsednika Skupštine. Takođe, Orlić je zahvalio i poslaničkim klubovima koji su podržali njegov izbor poručujući im da su time dokazali da ozbiljnost i odgovornost nisu samo reč koja dobro zvuči, već prava odlika ljudi koji razumeju važnost posla.

– Treba biti na strani svoje države i onoga što donosi dobro našem narodu. Vi koji niste podržali državnu politiku, koji ste govorili najteže stvari, slušao sam vas juče, danas, želim da znate da pokušajem da na bahat način provokacijom ili zloupotrebom kako ste počeli juče, da ćete promeniti volju naroda – kazao je Orlić dodajući da je ta narodna volja pokazana na slobodnim i demokratskim izborima održanim 3. aprila.

To da su izbori bili demokratski i slobodni pokazalo je, kako kaže Orlić, i to što su predstavnici svih parlamentarnih stranaka u republičkoj izbornoj komisiji jednoglasno potvrdili konačne rezultate izbora, za šta je čuo, kako dodaje, da se prvi put desilo.

– O političkim strankama nemam nameru da govorim sa ovog mesta, ali o državi imam, i nameru i obavezu. Narodna volja se videla na izborima – zaključio je Orlić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije