in

Napad na Nemanju i njegovog oca okvalifikovali kao “nanošenje teških telesnih povreda”

ADVOKAT Dejan Vasić, zastupnik Nemanje i Saše Mitrovića iz Babinog Mosta, koje je komšija Albanac pre nekoliko dana napao nožem i teško ranio, kaže da je tužilaštvo tzv. Kosova taj slučaj umesto kao pokušaj ubistva kvalifikovalo samo kao “nanošenje teških telesnih povreda”.

Novosti

Vasić je naglasio da slučaj treba da bude kvalifikovan kao “pokušaj teškog ubistva motivisan etničkim razlozima”.

– Kao zastupnik oštećene strane, Saše i Nemanje Mitrovića iz Babinog Mosta, predao sam Tužilaštvu punomoćje za njihovo zastupanje u krivičnom postupku protiv lica koja su ih napala tog dana, i iz razgovora sa tužiocem čuo sam da je krivično delo kvalifikovano kao “nanošenje teških telesnih povreda”. Ne slažem se s tim i smatram da se radi o krivičnom delu “pokušaj teškog ubistva motivisano etničkim razlozima – izjavio je Vasić.

Advokat je dodao da će u toku ove nedelje sa nadležnim tužiocem prodiskutovati o ovom pitanju.

– Pismenim putem obratiću se i glavnom tužiocu i zatražiću da se kvalifikacija krivičnog dela promeni – izjavio je Vasić.

On je dodao da su privedena dva osumnjičena i da im je određena mera sudskog pritvora od mesec dana.

– Predmet je trenutno u fazi istrage, videćemo dokle će nas dovesti istraga. Kada mi tužilac preda spisak predmeta o dosadašnjem toku istrage, ja ću moći da se o slučaju detaljnije izjasnim. Ono što je ključno, smatram da krivično delo nije kvalifikovano na pravilan način – kazao je Vasić.

(Kosovo Online)

PRVO SU MENE ISEKLI NOŽEM, A ONDA TATU: Nemanja sa Kosova kog su napali Albanci govori za “Novosti”

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije