in

Najpoznatiji globalni mediji pisali o poseti suosnivača Epla Srbiji (VIDEO)

Najpoznatiji globalni mediji pisali o poseti suosnivača Epla Srbiji (VIDEO)

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa inženjerom računarstva i suosnivačem kompanije Epl Stivom Voznijakom. Na konferenciji je saopšteno da će Voznijak i njegova supruga dobiti srpsko državljanstvo. Osim što je ovo velika i važna stvar za Srbiju, ni svetski mediji nisu ostali imuni na ovaj važan susret.

Foto: Novosti

Naime, svetski mediji kao što su Vlumberg, Vašington Post i Asošijeted Pres objavili su danas da suosnivač Epla, dobija srpski pasoš.

Foto: Printskrin

Foto: Printskrin

Foto: Printskrin

– Posebno sam srećan zato što ćemo tvorcu mikroračunara, legendi IT industrije, dodeliti pasoš Srbije i čestitam Stivu Voznijaku i njegovoj supruzi, koji će postati građani naše zemlje, što je za nas najveća čast. Kao mala zemlja, retko imamo ovakvu čast i priliku da ugostimo nekoga kao što je Stiv Voznijak. Razgovarali smo o tome šta bismo sve mogli da uradimo u Srbiji, kako bismo bili što privlačniji za mladu generaciju i za one koji bi baš u našoj zemlji mogli da pronađu i najbolje moguće univerzitete i škole, zbog kojih mladi neretko i odlaze u inostranstvo – poručio je predsednik danas, te dodao:

– Za nas je važno što smo imali priliku da predstavimo projekat Ekspo 2027, koji će biti pravo mesto ne samo za najsavremeniju infrastrukturu, već pre svega za mlade, talentovane i pametne ljude. To je ono što može da nam čuva zemlju u budućnosti i da napravi razliku u odnosu na mnoge druge koji nisu spremni za velike promene.

BONUS VIDEO: SERGEJ TRIFUNOVIĆ OTKRIO: Kako izgleda sastanak opozicije u američkoj ambasadi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije