in

KURTI NAPRAVIO HAOS NA KIM A onda izneo sramne optužbe

IAKO je Aljbin Kurti izazvao haos na Kosovu i Metohiji najavivši da od 1. avgusta počiljnje primena odluke da se građanima koji imaju dokumenta Republike Srbije prilikom ulaska na KiM izdaju potvrde kao zamena za dokumenta, a zatim poslao Rosu na administrativne prelaze i krenuo na goloruke Srbe, dao je sramnu izjavu u kojoj je optužio predsednika Srbije Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića za izazivanje nemira.

Foto AP

“I pre nego što smo počeli sa izdavanjem ulazno-izlaznih dokumenata na graničnim prelazima sa Srbijom, nelegalne srpske strukture na severu počele su da blokiraju puteve i pucaju iz oružja. NJima su prethodile izjave, sastanci i skupovi straha i pretnji u Beogradu i Raškoj. Tamo su ove agresivne akcije koje se danas dešavaju bile planirane i podsticane. Vučić i Petković su glavni zaslužni za nemire.

Vlada (tzv.) Republike Kosovo je demokratska i progresivna, koja voli, poštuje i sprovodi zakon i ustavnost, mir i bezbednost, za sve građane bez razlike i za celu našu zajedničku državu. Organi za sprovođenje zakona i bezbednosti naše države prikupljaju informacije, prate situaciju i delovaće u odbrani zakona i građana, našeg suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

Pažljivo pratite saopštenja iz naše vlade, iz MUP-a i Kosovske policije i ne dozvolite da vas dezinformišu zvanični beogradski mediji ili bilo koji medij na Kosovu koji im svesno služi ili nesvesno postaje njihov plen.

Sledeći sati, dani i nedelje mogu biti izazovni i problematični. Suočeni smo sa srpskim nacional-šovinizmom koji dobro poznajemo. Radićemo danonoćno, bićemo na vrhu svojih obaveza, za vas kao građane i za našu demokratsku Republiku. I zajedno uspevamo da očuvamo red i zakon postavljajući ih u svaki kutak zemlje – rekao je Kurti.

BONUS VIDEO:

PRVI SNIMCI IZ KOSOVSKE MITROVICE: Čuju se sirene za uzbunu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije