in

Kad komičar Zelenski prekraja istoriju

Kad komičar Zelenski prekraja istoriju

“BORIS DŽONSON, premijer Velike Britanije, propao je zbog Borisa DŽonsona. Razlog za njegov pad nije bio poraz na izborima, niti opozicija, već njegov karakter. Na kraju, nakon niza skandala i tri godine na funkciji, on važi za nekog ko laže, zataškava i poriče očigledno”.

Novosti

NJegov kabinet i njegova stranka zaključili su da je “on neko ko je na početku mandata bio velika nada a zapravo samo sramota” – ovako je otprilike glasio razlog “otkaza” DŽonsonu njegovih torijevaca kada su ga početkom jula ispratili sa premijerskog mesta.

U mraznom februaru 1928. godine, Zaporožje, ukrajinski grad na brzacima Dnjepra, posetio je vesnik revolucionarne sovjetske vlasti pesnik Vladimir Vladimirovič Majakovski, a kreativno veče održano je u Narodnom domu u Puškinskoj ulici.

“…U ovom životu nije teško mreti. Izgraditi život kudikamo je teže” glasi zavetni stih Majakovskog, koji je on ispevao nadi u novog čoveka i u novo doba. Iza posete Majakovskog Zaporožju ostala je Fontana života i spomenik pesniku u prirodnoj veličini oko kojeg se ovih dana odigrava “biblijski rasplet”.

Komičar katastrofe, ukrajinski predsednik Zelenski, naredio je da se u Zaporožju pored Fontane života ukloni pesnik, a postavi “vesnik” tovara oružja, municije i svakojake druge pogibelji – Boris DŽonson, Englez koji je trenutno bez posla.

A kada se Zelenski oglasi, svet zadrhti. U Bibliji, u Otkrovenju Jovanovom, četvrti jahač apokalipse, Smrt, dolazi na zelenom konju. Nagoveštava smak sveta. Zelena boja je znak teško bolesnih i umrlih, označava truljenje…

Uostalom, ukrajinski predsednik je i u mondenskom “Vogu” pre neki dan pozirao u omiljenom, zelenom stajlingu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije