in

Još 136 porodica stambeno zbrinuto

KLJUČEVE novoizgrađenih stanova u Futogu, namenjenih izbeglim licima iz Hrvatske i BiH, do danas je preuzelo 136 izbegličkih porodica, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.

Pres služba Grada N Sada

Na toj lokaciji izgrađena su ukupno 152 stana, sredstvima donatora, u okviru Potprojekta 8, Regionalnog stambenog programa (RSP).

– Grad Novi Sad je obezbedio zemljište za izgradnju objekta a u opremanje lokacije infrastrukturom uložio 90 miliona dinara – navedeno je u saopštenju.

Pre dve godine je u novoizgrađenom stambenom naselju u Veterniku ključeve svojih novih domova dobilo 276 izbegličkih porodica iz BiH i Republike Hrvatske, koje imaju prebivalište na teritoriji Grada Novog Sada.

RSP je zajednički, višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u te četiri zemlje. Sprovodi se uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansiran je prvenstveno donatorskim sredstvima i to EU, koja je i najveći donator, SAD, Nemačke, Norveške, Italije, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke. Fondom RSP upravlja Banka za razvoj Saveta Evrope.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije