in

Jedan od najznačajnijih susreta, veoma otvoren i iskren

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić sastao se sa savetnikom predsednika SAD za nacionalnu bezbednost DŽejkom Salivenom na marginama Generalne debate 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u NJujorku.

Foto printskrin instagram/buducnostsrbijeav

Sastanak sa savetnikom @potus za nacionalnu bezbednost DŽejkom Salivenom bio je verovatno jedan od najznačajnijih. Razgovarali smo o ekonomiji, svim važnim političkim pitanjima, stremljenjima Srbije, regionu, Kosovu i Metohiji, kao i o stvarima koje su veoma važne za unapređenje naše saradnje. Bilo je reči i o političkim odnosima, ali i o energetskim projektima i obnovljivim izvorima energije.

Razgovor je bio veoma otvoren i iskren. DŽejk Saliven je budućnost američke politike i zauzima takvu poziciju da de facto odlučuje i o ključnim pitanjima sveta.

Ja sam govorio koji su stavovi Srbije, a ukazao sam na ono što je važno, a to je da zajednički damo sve od sebe da pojačamo ekonomsku aktivnost između Srbije i Amerike i da imamo još više investitora. Izrazili smo zadovoljstvo dolaskom kompanije Rivian u Srbiju, jer je to velika stvar.

Vučić kaže da je Saliven budućnost američke politike, i na takvom je mestu da on odlučuje o ključnim pitanjima u svetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije