in

Glasačke kutije u Zvečanu prazne

Glasačke kutije u Zvečanu prazne

GLASAČKA mesta na današnjem referendumu na kojem se odlučivalo o smeni nelegitimno izabranih albanskih gradonačelnika u sve četiri opštine na severu Kosova i Metohije zatvorena su u 19 časova, a na glasanju je zabeležena izuzetno niska izlaznost.

Foto: Novosti

Svih 23 biračkih mesta na referendumu za smenu gradonačelnika u opštinama Severna Mitrovica, Leposavić, Zubin Potok i Zvečan zatvorena su na vreme.

Ono što je obeležilo današnji referendum je izuzetno niska izlaznost, prisustvo velikog broja pripadnika tzv. kosovske policije i instaliranje kamera koje su pratile čitav proces glasanja, kao i bojkot Srba koji su poslušali apele političkih predstavnika sa Kosova i Metohije da ne učestvuju u današnjem glasanju.

Priština je danas u četiri opštine na severu organizovala referendum o smeni gradonačelnika Albanaca, izabranih na izborima u aprilu prošle godine glasovima oko tri odsto birača, a srpske stranke na KiM pozvale su na bojkot zbog uslova koje su privremene institucije propisale, a kojima je učinjeno sve da referendum ne uspe.

Centralna izborna komisija u Prištini saopštila je da je do 15 časova na referendumu o smeni gradonačelnika u četiri opštine na severu KiM glasalo ukupno 203 građana od 46.566 koliko ih je upisano u birački spisak. Prema tim podacima, u Kosovskoj Mitrovici glasala su 64 birača, u Zubinom Potoku 17, u Leposaviću 122, dok u Zvečanu niko nije glasao.

BONUS VIDEO: Kurti poslao ROSU na sever Kosova i Metohije

(Tanjug)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije