in

General Piperini najavljuje i moguće rezervne snage

KFOR je spreman da pozove rezervne snage i interveniše u slučaju pogoršanja bezbednosne situacije, s približivanjem isteka roka za preregistraciju vozila, izjavio je danas u Prištini prvi zamenik komandanta NATO misije u pokrajini, brigadni general Luka Piperni.

Foto: Dragan Milovanović

Piperni je u sedištu Kfora u Prištini izjavio novinarima da je situacija sada mirna, ali osetljiva i da NATO ne može da isključi nove tenzije ili, kako prenosi Rojters, nasilje na severu pokrajine kako se približava 31. oktobar.

– Ako se situacija pogorša, spremni smo da intervenišemo, spremni smo da se nađemo između demonstranata i bezbednosnih organizacija – rekao je Piperni novinarima govoreći o, kako navodi Rojters, približivanju isteka roka za preregistraciju vozila na KiM.

On je rekao da Kfor ima “dovoljno vojnika da se izbori sa situacijom” i da “sa tim brojem pripadnika” može da “okonča bilo koje povećanje napetosti”.

– Mi smo na oprezu i spremni da delujemo…ako budemo imali povećanje tenzija, ali takođe možemo da dovedemo rezervne snage…koje možemo da pozovemo u kratkom roku – istakao je brigadni general Piperni.

BONUS VIDEO: Stotine hiljada ljudi u Hajd parku u Londonu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije