in

Evropski zvaničnici traže da se odmah pridružimo sankcijama protiv Rusije

EVROPSKI zvaničnici vrše veliki pritisak na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i traže od Srbije da se odmah pridruži sankcijama protiv Rusije, saznaju “Novosti”.

Foto: Novosti

Podsećamo, predsednik Vučić se nalazi u NJujorku gde je danas prisustvovao početku debate svetskih lidera na Generalnoj skupštini UN.

On se danas sastao sa liderima brojnih zemalja, i saopštio je da je dobio notu još jedne zemlje o povlačenju priznanja nezavisnosti tzv. Kosova.

– Na jednom od sastanaka koji nije snimljen ja sam dobio još jednu notu o povlačenju priznanja nezavisnosti tzv. Kosova. Radimo i ćutimo, ali kada krenu da traže članstva u neke nove institucije, tog trenutka će se iznenaditi brojem država koje to ne prihvataju – kazao je Vučić.

On je dodao da Srbija i dalje nastavlja da traži kompromisna rešenja, ali i da snaži ekonomsku saradnju sa SAD, i da je to važno za našu zemlju.

– Kao što se trudimo da čuvamo dobre odnose sa Rusijom i Kinom. To je jedina politika koju možemo da imamo. Mi zbog Kosova možemo da imamo samo svoju stranu. Mi moramo da budemo svuda, zato što se borimo za goli život svog naroda i svoje zemlje – kazao je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije