in

Evo šta se nalazilo u vozilu vozača kog je ROSU kidnapovala

Evo šta se nalazilo u vozilu vozača kog je ROSU kidnapovala

PETAR Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije, održava vanrednu konferenciju povodom novonastale situacije na KiM, gde su pripadnici ROSU uhapsili Srbina u blizini Rudara, koji je prevozio lekove i sanitetski materijal.

Printscreen

– Aljbin Kurti lično naredio hapšenje Dejana Spahića, vozača srpskog saniteta, zbog čega će biti podneta krivična prijava protiv Kurtija. Kreće sa najnovijim i najtežim provokacijama. ROSU je zaustavilo sanitetsko vozilo koje je vozio Spahić i do zuba naoružani policajci su ga kidnapovali, a jedan pripadnik je seo za volan sanitetskog vozila i svi su otišli na jug u nepoznatom pravcu. Razlog je to što je Spahić prevozio lekove iz Leposavića ka Kosovskoj Mitrovici. Kurti udara na pacijente i bolesnike u teškom stanju, koji čekaju na lekove – rekao je Petković na početku obraćanja.

– Očigledno posle tablica na red dolaze zdravstvene institucije. Više niko ne zna šta je sledeći potez Kurtija i šta je u njegovoj glavi. Ja sam o ovom skandaloznom događaju obavestio i gospodina Lajčaka i rekao da na ovaj način Kurti gazi sve sporazume i mir, iako je on dao obećanje da više neće sprovoditi nikakve akcije. 

– Priština zabranjuje više od godinu dana da dovozimo lekove, što je skandal bez presedana – rekao je Petković vidno uznemiren.

Ovo je meta napada ROSU i Kurtija

Petković priložio sliku lekova koji su se nalazili u napadnutom sanitetskom vozilu, kada je uhapšen Spahić.

Foto: Printscreen

– I ono malo lekova što imamo oni otimaju i hapse vozače, šaljući poruku da Srbima nema mesta za život na KiM.

Da Kurti ne želi mir pokazatelj je i današnji događaj koji je uznemirio naš narod. 

Podsetimo, pripadnici specijalne policijske jedinice Rosu, naoružani dugim cevima, uhapsili su Srbina u blizini mesta Rudare, kraj Zvečana, gde je u nedelju uveče bio blokiran put.

Reč je o čoveku koji prevozi lekove i sanitetski materijal za bolničku apoteku, zaustavljen je dok je vozio kola i uhapšen bez objašnjenja.

Takođe, kako se nezvanično saznaje, policija je oduzela i vozilo sa lekovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije