in

BRNABIĆ ODGOVORILA RADI TRAJKOVIĆ: “Pluralizam sa zajedničkim imeniteljem

BRNABIĆ ODGOVORILA RADI TRAJKOVIĆ: “Pluralizam sa zajedničkim imeniteljem

PREMIJERKA Ana Brnabić odgovorila je Radi Trajković, savetnici Kurtijevog ministra Nenada Rašića.

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

– Sve puca od pluralizma! Začudo, nikako u tolikom pluralizmu da se provuče da je Aleksandar Vučić nekad nešto dobro uradio (autoput, brzu prugu, smanjio nezaposlenost, otvorio fabriku…). Ne, pluralizam vam se svodi na to da se udara po njemu svaki dan, sa desna i sa leva – objavila je premijerka na Tviteru, odgovarajući Radi Trajković, koja je izjavila da je “Ani Brnabić politički pluralizam stran koncept”.

Premijerka je potom dodala:

– On je i ratni huškač, i pravi previše ustupaka. On je i čedo ruske politike, i doveo ga zapad. Pluralizam sa zajedničkim imeniteljem – mržnja prema Vučiću, tj. klasični politički monizam. Da nije toliko brutalno očigledan, možda bi i prošao u tim jadnim oblandama pluralizma.

Rada Trajković napisala je na Tviteru da se “Ana Brnabić upoznaje sa idejom političkog pluralizma u medijima”.

– Očigledno joj je to stran koncept – izjavila je Trajković, komentarišući premijerkin tvit, u kome je Brnabić reagovala na tekst koji je objavljen u listu Danas, pod naslovom “Posle svake Vučićeve misije na KiM sve manje Srba i Srbije”.

– Ne postoji medij sa manje principa i profesionalnih standarda od tajkunskog Danasa. Jedan dan su radikalno levo, a već drugi radikalno desno, sa istom strašću i ubeđenjem. Zašto? Zato što im je bukvalno jedini princip – biti protiv Vučića, pa i po cenu mira i ljudskih života – objavila je premijerka ranije.

– A sagovornik: čovek u čije vreme se desio pogrom srpskog naroda na KiM, koji je iz zatvora pustio albanske teroriste i ubice, u čije vreme je Priština proglasila nezavisnost, a oni reagovali saopštenjem za medije… Vrli junaci u borbi za KiM. Sramota se zove imenom tvojim – zaključuje Brnabić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije