in

Balkanski piroman želi nove sukobe

Balkanski piroman želi nove sukobe

DIREKTOR Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da pripadnici tzv. policije Kosova ne dozvoljavaju predsedniku Srpske liste Goranu Rakiću da pređe Jarinje.

Foto: Tanjug

Kako kaže, Rakić sa kolonom vozila iz Centralne Srbije ne može da uđe na teritoriju tzv. Kosova, jer policija Aljbina Kurtija, premijera lažne države, i dalje drži zatvorene prelaze Jarinje i Brnjak. Na ovaj način krši se postignuti dogovor i direktno se stopira sloboda kretanja.

– Ovo je najbolji pokazatelj koliki je patološki lažov Aljbin Kurti. Javno je obećao i odlukom potvrdio da će po uklanjanju barikada svi prolazi biti otvoreni. Međutim, to se ne dešava i vidimo da su prelazi i dalje zatvoreni – rekao je Petković za “Nacionalni dnevnik” Televizije Pink.

Dodaje da “balkanski piroman” očigledno želi nove sukobe i ne želi nikakve dogovore.

– O svemu ovome sam obavestio Miroslava Lajčaka (specijalnog predstavnika EU za dijalog između Beograda i Prištine), a dobili smo obrazloženje da zbog tehničkih razloga prelazi neće biti funkcionalni više sati. Ovo je neprihvatljivo i Kurti na ovaj način pokazuje da mu namera nije bila da se dogovara, već da stvara novu tenziju i incidente – kaže Petković.

Direktor Kancelarije za KiM imao je pitanje za Kvintu: “da li imamo slobodu kretanja ili je nemamo?”

(Pink)

BONUS VIDEO – SA UNUKOM I ĆERKOM ČEKA DA STIGNE U MITROVICU: Svedočenje Dragana zarobljenog na Jarinju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije