in

Balkanski piroman želi nove sukobe

DIREKTOR Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da pripadnici tzv. policije Kosova ne dozvoljavaju predsedniku Srpske liste Goranu Rakiću da pređe Jarinje.

Foto: Tanjug

Kako kaže, Rakić sa kolonom vozila iz Centralne Srbije ne može da uđe na teritoriju tzv. Kosova, jer policija Aljbina Kurtija, premijera lažne države, i dalje drži zatvorene prelaze Jarinje i Brnjak. Na ovaj način krši se postignuti dogovor i direktno se stopira sloboda kretanja.

– Ovo je najbolji pokazatelj koliki je patološki lažov Aljbin Kurti. Javno je obećao i odlukom potvrdio da će po uklanjanju barikada svi prolazi biti otvoreni. Međutim, to se ne dešava i vidimo da su prelazi i dalje zatvoreni – rekao je Petković za “Nacionalni dnevnik” Televizije Pink.

Dodaje da “balkanski piroman” očigledno želi nove sukobe i ne želi nikakve dogovore.

– O svemu ovome sam obavestio Miroslava Lajčaka (specijalnog predstavnika EU za dijalog između Beograda i Prištine), a dobili smo obrazloženje da zbog tehničkih razloga prelazi neće biti funkcionalni više sati. Ovo je neprihvatljivo i Kurti na ovaj način pokazuje da mu namera nije bila da se dogovara, već da stvara novu tenziju i incidente – kaže Petković.

Direktor Kancelarije za KiM imao je pitanje za Kvintu: “da li imamo slobodu kretanja ili je nemamo?”

(Pink)

BONUS VIDEO – SA UNUKOM I ĆERKOM ČEKA DA STIGNE U MITROVICU: Svedočenje Dragana zarobljenog na Jarinju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije