in

BAKIR

BAKIR

PONAŠANJE i izjave Bakira Izetbegovića, neprikosnovenog vođe muslimana u BiH, prema susednoj Srbiji idu u smeru one narodne – “samo da komšiji crkne krava”.

Novosti

Alijin sin je prihvatio oberučke matricu koja je plasirana sa Zapada i usmerena prema svima koji ne žele da se distanciraju od Rusije i odaberu ukrajinsku stranu. Kad je video da aždaja sa Zapada ne želi da prašta neutralnost Beograda i da svaki čas pojačava pritisak na Vučića, i on je kao provereni megafon stranih tutora osuo paljbu po Srbiji.

– Srbija je razarala na Balkanu, kao što Rusija danas razara u Ukrajini – rekao je lider SDA.

Time se samo poput Aljbina Kurtija uklopio u antirusku histeriju, koja je u njihovom slučaju sračunata i na pokoji poen na domaćem terenu. Jer, Bakir je samo nastavio ono što njegov saveznik iz Prištine uveliko radi nazivajući predsednika Srbije “malim Putinom”, smišljeno stavljajući sebe u poziciju Zelenskog, ne bi li podsetio zapadne mentore da što više pritisnu Beograd, koji bi pod “ruskom hipotekom” izgubio pravo na svoje legitimne interese na KiM.

To isto radi i Izetbegović u BiH, s tim što mu je meta Republika Srpska. Prema rečima njegovih Sarajlija, rat je proveo u sefu Centralne banke, ali mu to nije smetalo da pre neki dan u Hadžićima najavi prebrojavanje lovaca, vojnika i dronova – u slučaju, kako reče, najcrnjeg scenarija.

Taj najgori scenario postoji samo u njegovoj glavi. Niko pametan u regionu ne pominje reč rat – osim njega. Da malo bolje sluša šta se u Srbiji priča, čuo bi reči “Otvoreni Balkan”, saradnja, trgovina, mir, uvažavanje. Ali uzalud je njemu spominjati sve to. I njegovi i Kurtijevi talambasi čuće se sve dotle dok ih njihovi gospodari malo ne primire. Ako uopšte imaju želju za tim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije