in

Ako traži krivca za nemire na KiM, neka se pogleda u ogledalo

Ako traži krivca za nemire na KiM, neka se pogleda u ogledalo

DIREKTOR kancelarije za KiM Petar Petković oglasio se nakon sramnih optužbi Aljbina Kurtija da su krivci za nemire na severu pokrajine on i predsednik Aleksandar Vučić.

Petar Petković

– Jedini krivac za trenutnu situaciju na Kosovu i Metohiji jeste Aljbin Kurti koji svojim neuračunljivim potezima izaziva novu krizu na prostoru Kosova i Metohije. 

Neuračunljivi Kurti dobro je bio svestan da njegovi jednostrani i protivpravni potezi mogu imati dalekosežne posledice po mir i stabilnost i mogu dovesti do krize sa nesagledivim posledicama. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić svakoga dana poziva na mir i stabilnost i dijalog kao jedini mehanizam za normalizaciju odnosa i rešavanje svih otvorenih pitanja. 

Jedina poruka koja je upućena i iz Raške i iz Beograda danas jeste poruka mira i potrebe za poštovanjem Briselskog sporazuma i što hitnijim formiranjem Zajednice srpskih opština. 

Zato kada traži krivca za današnju situaciju, neka se pogleda u ogledalo jer će tamo videti jedinog odgovornog za nove tenzije na terenu. 

Gomilanje jedinica Rosu i specijalca pod punom oprenom, kao i otvorene pretnje Srbima nisu nikakvi potezi mira, već direktno dolivanje ulja na vatru i to je ono što Kurti želi – saopštio je Petković.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije