in

Ako probaju da me prekinu, neću im dati

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u NJujorku da će svi svetski lideri pročitati njegov govor koji će imati pred Generalnom skupštinom UN.

Foto: AP Photo/Richard Drew

Vučić dodaje da će svi svetski lideri pročitati njegov govor i da će ga i čuti pošto predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski govori neposredno pre njega.

– Taj govor će biti drugačiji od mnogih koje smo čuli. Preskakaću kurtoazne floskule, pošto imam 15 minuta. Ako probaju da me prekinu, neću im dati, vidim ni da ove velikane nisu prekidali. U ovom domu sam jednako važan i jednako je važna Srbija kao i veće zemlje. Sadržaj će biti precizan i tačan. Za mene je lično važno da ostane zabeleženo šta sam rekao u UN, zbog nekih istorijskih udžbenika. Verujem da će zato mnogi bolje razumeti šta se sve dešavalo na Balkanu – kazao je Vučić za RTS.

Loše vesti za lažnu državu Kosovo

Vučić je rekao i da je dobio još jednu notu o povlačenju priznanja tzv. Kosova.

– To je dodatni pritisak na Srbiju, da prihvatimo papir koji ja nisam uzeo. Jasno je da je neka druga strana pustila u javnost. Ja imam jednu veoma dobru vest za građane Srbije. Na jednom od sastanaka koji nije snimljen ja sam dobio još jednu notu o povlačenju priznanja nezavisnosti tzv. Kosova. Radimo i ćutimo, ali kada krenu da traže članstva u neke nove institucije, tog trenutka će se iznenaditi brojem država koje to ne prihvataju – kazao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije