in

“Izuzetni Novak Đoković je žrtva vašeg bezosećajnog mandata i ksenofobije!”

“Izuzetni Novak Đoković je žrtva vašeg bezosećajnog mandata i ksenofobije!”

NOVAK Đoković dobija ogromnu podršku u nastojanjima da zaigra na Ju-Es openu, poslednjem grend slemu u sezoni. ATP se tome, naravno, ne protivi, ali se “protive” aktuelni američki propisi koji predviđaju da samo vakcininisani protiv SARS-CoV-2 tipa koronavirusa mogu na tlo SAD.

FOTO: Tanjug/AP

Poslednji u nizu na ovu temu reagovali su pojedini kongresmeni Sjedinjenih Američkih Država, o čemu “Sputnjik” ovako obaveštava javnost:

“Lui Gomert, predstavnik Kongresa iz Teksasa i član Republikanske stranke zajedno sa još nekoliko članova Kongresa uputio je pismo (predsedniku SAD) DŽou Bajdenu u kojem se oštro navodi da je Novak Đoković žrtva ‘bezosećajnog mandata jer zbog odluke da se ne vakcniše ne može da uđe u Sjedinjene Američke Države.

Predstavnik Kongresa iz Teksasa nije preterano birao reči i istakao je da uslov o vakcini dokaz ‘Bajdenove ksenofobije’.

DŽo Bajden, predsednik SAD / Foto: Tanjug/AP Photo/Evan Vuči

‘Sadašnja uredba o vakcinaciji za strane putnike koji dolaze u SAD nije samo nenaučna, ona je i antiamerička. U ovom trenutku, besmisleno je da bilo ko i bilo gde na svetu bude uslovljen tim mandatom da mora da primi vakcinu za koju se povećava mogućnost da našteti. To je vakcina za koju je doktoraka Debora Briks tako jasno rekla prošle nedelje da je znala sa neće moći da zaštiti od infekcije i čiji je značaj precenjen od strane zdravstvenih autoriteta. Ova vakcinalna uredba je dokaz Bajdenove ksenofobije i njegovog odbijanja da krene napred jer su naučne informacije sve brojnije. Ili je ta administracija tu da nas obmane i u sukobu je sa osnovnim naučnim činjenicama, ili sve to služi da bi on nastavio da igra ulogu diktatora, poručio je Gomert. U opišrnom pismu (u kome se nalazi potpisi i kongresmena Meri E. Miler, Ralfa Normana, Tomasa Masija, Rendija K. Vebera, Brajana Masta, Bilija Longa i Endi jaBigsa), Gomert Novaka vidi kao ‘žrtvu’ Bajdenovog sistema.

‘Ostane li na snazi ova zabrana ulaska, gospodin Đoković će biti primetan, vidljiv dodatak toj večno rastućoj listi ljudskih žrtvi vašeg bezosećajnog mandata, tokom kog ljudi nisu mogli da prisustvuju ni sahranama ni venčanjima, u kom su izgubili obrazovne i profesionalne prilike i uništili brojne odnose. Gospodin Đoković je savršen ambasador, ali i primer kako se humanost smanjuje kada Vlade stave sebe na poziciju autoriteta koju bi samo individua uz Boga i izabrane, trebalo da zauzima. On je prvi za ovu nepoželjnu ulogu jer je mnogo toga zavisilo od njega, Đoković je živeo svoj život po svim parametrima izuzetnosti, zadržavajući status jednog od najvećih igrača svih vremena. Stekao je taj neverovatan status uprkos izuzetno teškim životnim okolnostima koje su bile van njegove kontrole“, zaključio je u pismu Lui Gomert.

Novak Đoković /  Foto: M. Vukadinović

U izjavi za „Dejli Koler“ ovaj kongresmen je kritikovao Bajdena i pokušao da objasni kroz koliko je neprijatnosti Novak već prošao.

„Novak Đoković je prošao strahote rata i gladi da bi postao jedan od najboljih svetskih tenisera, ako ne i najbolji. Ipak, čini se da sad ne može da preskoči Bajdenovu hladnu, bezdušnu, zlonamernu administraciju i besmislen nenaučni mentalitet kako bi se takmičio na Ju-es openu“, istakao je Gomert.

Đoković se pre nekoliko dana oglasio i poručio da se za Ju-Es open sprema kao da će moći da igra.

Podsetimo, poslednji grend slem u sezoni počinje 29. avgusta.

Bonus video: Novak Đoković – Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije