in

EVO ZAŠTO NOVAK NE IGRA U MADRIDU: Australijanci otkrili Đokovićeve planove

Odluka Novaka Đokovića, najboljeg tenisera sveta, da odustane od učešća na turniru u Madridu ne prestaje da intrigira svetsku javnost, a australijski Jahu navodi da je ključ te odluke u činjenici da srpski igrač ne želi da bude odvojen od porodice.

FOTO: M. Vukadinović

Đoković je u Madridu trebalo da brani titulu osvojenu 2019. godine, ali je uprkos prijavi odlučio da ne putuje u špansku prestonicu.

Umesto toga, Novak će do Rolan Garosa nastupiti samo na turniru u Rimu i takmičenju u Beogradu, svega nedelju dana pred francuski Grend slem turnir.

U tekstu autora Sema Gudvina za australijski Jahu, apostrofira se da je Đoković igrao samo na četiri turnira u ovoj godini, zbog činjenice da želi što više vremena da provede sa porodicom, koja ne može da ga prati na putovanjima zbog pandemijskih okolnosti.

Teniseri se u „novoj normalnosti“ suočavaju sa okolnostima karantina tokom putovanja, a Đoković je u brojnim javnim nastupima isticao da ga to veoma pogađa, pre svega zbog činjenice da je dugo odvojen od porodice.

„U pojedinim trenucima to mi slama srce. Moraću da korigujem svoj raspored. Vreme koje ne provodim sa porodicom svakako utiče na mene, kao i činjenica da ne mogu da putuju sa mnom. To je veliki problem za mene“, rekao je Đoković.

Đoković sa suprugom Jelenom ima dvoje dece, šestogodišnjeg Stefana i trogodišnju Taru, a o značaju porodice za najboljeg tenisera svega nedavno je za Sputnjik sport govorio njegov otac Srđan.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije