in

Devedesete godine nisu bile lake za mene, hvala ljudima u Srbiji na podršci

Devedesete godine nisu bile lake za mene, hvala ljudima u Srbiji na podršci

NOVAK Đoković pobedio je Tomasa Ečeverija u 100. nastupu u Australiji, ostvario je 92. pobedu. Nakon meča otvorio je srce pred melburnskom publikom.

Tanjug/AP

Odmah nakon meča izneo je svoje viđenje Novak.

-Veliki meč, moj najbolji do sada, od početka turnira i ove godine. Moram da budem zadovoljan igrom, istakao je sebe u trećem setu, bili smo prilično izjednačeni. Imao sam nekoliko čistih udaraca, dobro sam servirao i dobio meč u tri seta. Ečeveri je dobar teniser. Dobio je Endija Marija i Gaela Monfisa bez izgubljenog seta. Našao sam svoj ritam i igrao najbolji tenis. Uvek zahtevam najviše od sebe. Stvari se odvijaju u pozitivnom pravcu. Danas sam uradio sve što sam želeo, imao sam juče i jedan trening. rekao je Đoković.

Govorio je o “tenzijama” sa stručnim štabom…

– To su uzbudljive stvari, nisam siguran da su zdrave tenzije, prolazimo kroz dobre i loše stvari. Izazovi su veliki, uvek se bavim sobom na terenu. Tu su uvek treneri da mi pomažu. Jako je dobro da smo u mogućnosti da porazgovaramo sa trenerima. Uvek je zanimljivo i jako dobro dok pobeđujem.

Đoković je odigrao svoj 100. meč u Melburnu, ostvario 92. pobedu, pa se vratio na svoje početke u Beogradu… Otvorio je dušu pred navijačima u Rod Lejver areni.

– Pokušaću da budem kratak. Blagosloven sam činjenicom da mi život teče ovako. Devedesete godine nisu bile lake za mene i moju porodicu. Bez toga ne bih mogao da ostvarim svoj san u ovom skupom sportu, posebno u mojoj zemlji u odnosu na kolektivne sportove. U juniorskim danima bilo je teško zbog resursa, trebalo je naći novac, sve se reflektuje što radimo tokom sezone na ljude u Srbiji i moju porodicu, hvala i njima za sve što sam uradio.

BONUS VIDEO: MEKINRO ZA NOVOSTI: Smešno je što Novaku nije bilo dozvoljeno da igra u Americi

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv “Novak, pariske priče“. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije