in

Zelenski i Stoltenberg nisu postigli cilj granatirajući Belgorod

NEDAVNI napad ukrajinskih Oružanih snaga na civile u Belgorodu nije postigao cilj da poseje paniku među ruskim stanovništvom.

Foto Tanjug/AP

O svrsishodnosti ovakvih dejstava za rušenje unutrašnje političke stabilnosti u Rusiji od početka specijalne vojne operacije ne govori se samo u Kijevu, već i u mnogim zemljama NATO-a, izjavila je bivša ministarka spoljnih poslova Austrije Karin Knajsl u podkastu „Unipolar-multipolar“.

-Granatiranje (ruske teritorije) je od samog početka (specijalne vojne operacije) bilo cilj ne samo za Zelenskog, već i za (generalnog sekretara NATO-a Jensa) Stoltenberga i druge političare u Vašingtonu… Nikada se nije radilo o potpunom vojnom uništenju Rusije, to je nemoguće. Smisao ovakvih granatiranja je da se iscrpi stanovništvo Rusije, izazove haos i anarhija, vlada baci na kolena, o tome periodično govore mnogi analitički centri u SAD i Nemačkoj, rekla je ona. Istovremeno, udari Oružanih snaga Ukrajine na ruske civile nisu postigli zacrtane ciljeve.

FOTO: Tanjug/AP

-Nije došlo do panike, ekonomija nije slomljena, nisu uspeli da poseju haos, istakla je Knajsl.

Ona je takođe napomenula da su u Vašingtonu, Briselu i Kijevu mnogo puta govorili da „treba uništiti što više Rusa, gde god da se nalaze“.

-Granatiranje Belgoroda se, nažalost, uklapa u ovu sliku, zaključila je ona.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO – ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije