in

Zelenski će morati da kapitulira, evo kada će Rusija pobediti u Ukrajini

RUSIJA će odneti vojnu pobedu nad Ukrajinom u leto 2023. godine, rekao je penzionisani obaveštajac američkog marinskog korpusa Skot Riter u intervjuu američkom novinaru Endru Napolitanu.

Foto AP

-Neće biti brzo, ali mislim da će do kraja sledećeg leta ruska vojska odneti vojnu pobedu. U Ukrajini je ruska vojska nepobediva, rekao je on.

Istovremeno, kako je primetio Riter, do tada neće biti govora o bilo kakvim pregovorima.

-Zelenski će morati da odluči da li da ide na krstaricu Misuri. Ovo će postati pregovori (2. septembra 1945. potpisan je Zakon o predaji Japana na američkom bojnom brodu Misuri. — pribl. ur.)”, primetio je obaveštajac.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je početkom novembra, nakon pisanja zapadnih medija da se Kijev gura u dijalog sa Moskvom, dao uslove za početak pregovora. Prema njegovim rečima, to je „obnova teritorijalnog integriteta, poštovanje Povelje UN, kompenzacija za sve gubitke, kažnjavanje svakog ratnog zločinca i garancije da se to više neće ponoviti“.

Istovremeno, ranije je ukrajinski lider potpisao ukaz o nemogućnosti vođenja pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Takođe je naveo da Kijev neće ulaziti u dijalog sa Moskvom dok je Putin na vlasti.

BONUS – NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije