in

ZASTRAŠUJUĆI PRIZOR NA NEBU: Čudno ponašanje ptica u Japanu

DRUŠTVENIM mrežama kruže video snimci na kojima se vidi neuobičajeno ponašanje ptica uoči razornog zemljotresa koji je juče pogodio Japan.

Foto: Tanjug/AP

Iako naučnici još nisu potvrdili sposobnost životinja da predosete prirodne katastrofe, mnogi smatraju da postoji veza između njihovog neuobičajenog ponašanja i predstojećih događaja.

Zastrašujući snimci ptica na nebu, krovovima i putevima ukazuju na promene u njihovom ponašanju, a mada nije lako utvrditi tačan trenutak nastanka video snimaka u odnosu na zemljotres, postoji očigledna neobičnost u njihovom ponašanju. Da li je reč o vrhunskom sluhu životinja, njuhu ili  jednostavno, nekom osećaju, još uvek niko sa sigurnošću ne može da tvrdi, ali jedno je sigurno – životinje se drugačije ponašaju uoči neke katastrofe.

Podsetimo, najmanje 48 ljudi je poginulo, ali se očekuje da će broj žrtava rasti, nakon niza zemljotresa u Japanu. Stotine zgrada je uništeno, a nekoliko gradova je odsečeno zbog oštećenih puteva i klizišta. Više od 150 zemljotresa pogodilo je Japan za manje od 24 sata, a danas se očekuje još više. Spasioci su na terenu i tragaju za preživelima.

(Mondo)


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije