in

Zapad priznaje da je Ukrajina na ivici poraza

ZAPAD je uveo Rusiji sankcije i slao Ukrajini ogromne količine novca, a sada preko svojih medija otvoreno govori da je Kijev na ivici poraza, izjavio je bivši poslanik bugarskog parlamenta Volen Siderov za televiziju „Alfa“.

Foto: EPA/Shutterstock/ilustracija

Kao primere je naveo francuski list „Figaro“ koji je objavio članak sa naslovom „Ukrajina na ivici poraza“ i nemački „Cajt“ koji je objavio naslov „Ako Putin pobedi, mi ćemo, verovatno, morati da živimo u drugačijem svetu od ovoga koji poznajemo“.

– Vol strit džurnal – još jedan neverovatan glasnik globalističke elite u svetu, kaže: ‘prestanite infantilno i naivno magično razmišljati da Rusija može da se pobedi u ovom ratu’. Naveo sam glavne medije zapadnog sveta koji je uveo sankcije protiv Rusije, koji je snabdevao Ukrajinu milijardama i desetinama milijardi, najnovijim naoružanjem i koji sada kaže: ‘Ukrajina je na ivici poraza’ – ističe ekspert.

Takođe podseća da „najviše ukrajinsko rukovodstvo, glavnokomandujući Valerij Zalužni i drugi priznaju da je sve propalo, da je kontraofanziva propala, da se Rusi ne mogu pobediti“.

– Zapad počinje da obustavlja ogromne tokove novca i oružja. Čak i na naslovnici časopisa ‘Tajm’, na kojoj je Zelenski predstavljen kao mala figura okrenuta leđima, on odlazi – primetio je Siderov.

On je oštro kritikovao bugarsku Vladu jer ne komentariše pomenute događaje.

– Ako te znake, te poruke naša Vlada ne vidi i ne može da shvati, znači da su ili potpuno nekompetentni ili nepažljivi ili i jedno i drugo. Ili misle da to nije važno, kao ‘nastavićemo da se držimo antiruske linije i to će nas zadržati na vlasti’ – ogorčen je stručnjak.

Ukrajinska vojska od 4. juna preduzima neuspešne pokušaje da krene u kontraofanzivu. Kako je 5. oktobra rekao ruski predsednik Vladimir Putin, Kijev je za četiri meseca izgubio preko 90.000 ljudi i više od 550 tenkova. Ruska strana je više puta isticala da kontraofanziva nije donela značajnije rezultate.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: Pojas Gaze pod bombama


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije