in

Vreme je da napustite region, Jemen ima prednost u Crvenom i Arapskom moru

PRIVREMENI ministar odbrane Jemena, general-major Muhamed Naser El Atifi, poručio je danas da što duže traje rat protiv palestinskog naroda u Gazi, to će biti više “iznenađenja” u pogledu podrške Palestini i njenom otporu u Pojasu Gaze.

Foto: Depositphotos

-Nastavljamo ovaj put voljom i odlučnošću slobodnog i ponosnog jemenskog naroda i uz punu podršku i brigu revolucionarnog rukovodstva koje predstavlja komandant Abdul-Malik Badr El Din El Huti. Koristimo priliku da poručimo onima na našim morima, ostrvima i celoj teritoriji Jemena da su faze hegemonije i potčinjavanja zakopane u dubinama zaborava i da su zauvek nestale, istakao je El Atifi.

On je poručio zapadnim zemljama da treba dobro da razumeju ovu činjenicu i pozvao ih da napuste region i “ne pribegavaju izmišljanju izgovora, slabašnih opravdanja, metoda pretnji, namamljivanja, bahatosti, posredovanja i ponuda”.

Dodao je da su ruke jemenskih snaga “na obaraču i naš je moral jači i tvrđi od čelika“, prenosi agencija Saba.

-Spremni smo da odvratimo i odgovorimo, a Jemen ima prednost u Crvenom i Arapskom moru. Shvatamo da to uznemirava Ameriku, cioniste i one koji ih okružuju i želimo da ostanu uznemireni sve dok ne zaustave masakre nad narodom Palestine i prihvate Jemen kao slobodnu i nezavisnu državu koja ima pun suverenitet nad svojom teritorijom, istakao je jemenski ministar.

On je naveo da SAD podrškom Izraelu ugrožava svetsku ekonomiju i upozorio da Amerika i Zapad moraju da promene svoj “stil arogancije i hegemonije” u regionu.

El Atifi je ponovio da je Crveno more “zabranjeno” za izraelske brodove ili brodove koji idu ka Izraelu, dok su svi ostali koji plove kroz Crveno more, Adenski zaliv i Arapsko more bezbedni.

Tokom terenske posete formacijama Petog vojnog okruga, on je ukazao na stepen spremnosti jemenske vojske u pogledu ljudskih sposobnosti, organizacije, razvoja, obuke, kvalifikacija i dostignuća.

BONUS VIDEO – ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije