in

Vojvoda od Jorka mogao bi da se suoči sa novim posledicama posle objavljivanja kompromitujućih spisa

KOMPROMITUJUĆE optužbe na račun britanskog princa Endrua za seksualno zlostavljanje, koje su ponovo u žiži javnosti otkako su otpečaćeni dokumenti u slučaju pedofila Džefrija Epstajna, uticale su toliko da će mu njegov brat, kralj Čarls Treći, uvesti – sankcije. Naime, kako otkriva “Telegraf”, britanski monarh se sprema da povuče privatna sredstva za obezbeđenje doma vojvode od Jorka u Vindzoru, pa će princ Endru sam morati poprilično da odreši kesu kako bi mogao da finansira održavanje.

Tanjug

Autor knjige “Kralj” Kristofer Andersen” smatra da je kralj Čarls besan, jer optužbe na račun njegovog brata ponovo “izlaze na površinu”.

– U ovom trenutku, to ne izgleda dobro za Endrua i mislim da je skoro sigurno da će biti primoran da odustane od svojih raskošnih odaja u Rojal lodžu. Siguran sam da bi princ Vilijam posebno želeo da Endru potpuno “nestane sa slike” – izjavio je Andersen za Foks njuz.

Do javnosti je, u međuvremenu, stiglo još 250 stranica dokumenata iz tužbe koju je Virdžinija Džufre podnela protiv Epstajnove saradnice Gilejn Maksvel 2015, koja služi kaznu od 20 godina u zatvoru, i koji su na svetlo izneli još škakljivih detalja. U njima se navodi svedočenje Sare Rensom, koja je, takođe, optužila Maksvelovu i Epstajna za podvođenje 2006. kada je imala 22 godine.

Ona, naime, tvrdi da je videla seks-snimke u vlasništvu milijardera na kojima su, navodno, bili bivši predsednik SAD Bil Klinton, princ Endru i biznismen i vlasnik firme “Virdžin” Ričard Brenson.

– Kada je moja prijateljica imala seksualni odnos sa Klintonom, princom Endruom i Ričardom Brensonom, Džefri je snimao scene seksa u svakoj zasebnoj prilici – navodi se u jednom mejlu Rensomove, a koji otkrivaju dokumenti.

Takođe, Rensomova je tvrdila da je bivši šef SAD Donald Tramp, koji se i ranije dovodio u vezu sa Epstajnom, negiravši bilo kakve prestupe, imao seks sa njenom prijateljicom u Epstajnovoj kući u Njujorku. Sudski dokumenti uključuju i fotografije koje je Rensomova dostavila advokatima Virdžinije Džufre, a na kojima su, navodno, prikazane devojčice i mlade žene na Epstajnovom privatnom ostrvu na Karibima, preneo je Bi-Bi-Si.

Ona je tvrdila i da je bila primorana na seks sa Epstajnovim bivšim advokatom Alanom Deršovicom, koji je to negirao, rekavši da je nikada nije sreo. No, tvrdnje o video-snimcima je kasnije povukla u izjavi za “Njujork post” istakavši da je zabrinuta da će to “naneti bol njenoj porodici”.

Na nove optužbe reagovala je PR služba Brensona i Trampa, odbacivši tvrdnje kao “neosnovane”.

Oduzeta mu i vojna zvanja

PRINC Endru se povukao sa kraljevskih dužnosti 2019. godine zbog svoje kontroverzne veze sa Epstajnom. Oduzeta su mu i počasna vojna zvanja. Pre smrti 2022. godine, njegova majka kraljica Elizabeta Druga je, takođe, uklonila njegovo počasno vođstvo u raznim dobrotvornim organizacijama, poznatim kao kraljevska pokroviteljstva.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije