in

Voditelji legli na pod, napadači mašu oružjem (VIDEO)

PRAVA drama odigrava se u studio nacionalne televizije u Ekvadoru, gde su naoružani napadači upali u program tokom popularne emisije, i uzeli voditelje kao taoce.

Foto: Printskrin/Iks/@alexbaretv

Incident se dogodio u studiju TC Television.

Otmičari nose marame i kapuljače, a zaposlene na televiziji su naterali da legnu na patos.

Prenos uživo, koji je na kraju prekinut, pokazao je osoblje koje se gura na podu studija u Gvajakilu, a moglo se čuti kako neko u direktnom prenosu viče “nema policije”.

Navodno su iz montaže policiji uspeli da pošalju poruku: “Pomozite, hoće da nas pobiju”.

Na snimku se vidi kako otmičari mašu oružjem, a pojedini mediji javljaju da su odjeknuli i pucnji.

Ovaj incident se dogodio dan pošto je predsednik Danijel Noboa proglasio vanredno stanje u zemlji na 60 dana, a nakon što je vođa jedne od najvećih kriminalnih bandi u zemlji Adolfo Masijas pobegao iz zatvora gde je služio kaznu.

U toku vanrednog stanja vojska će biti raspoređena na ulice i u zatvore, a uvodi se i noćni policijski čas.

U nedelju je Adolfo Masijas, vođa kriminalne bande Los Čoneros, nestao iz zatvora u kojem je služio kaznu od 34 godine. Vanredno stanje proglašeno je u ponedeljak i sve što ga prati je među prvim velikim bezbednosnim izazvima za Nobou, koji je preuzeo dužnost u novembru obećavajući da će suzbiti rastuće nasilje u toj južnoameričkoj zemlji, ocenjuje Rojters. Zatvorska agencija Ekvadora saopštila je da je u ponedeljak bilo “incidenata” u šest prepunih zatvora u zemlji. U zatvorima u Ekvadoru česti su sukobi između rivalskih bandi, a u njima je od 2021. godine poginulo više od 400 zatvorenika.

BONUS VIDEO: MESTO ZLOČINA – Stan u kojem je pronađen ubijeni muškarac u Novom Sadu

(Telegraf)


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije