in

Važno je učiniti sve da Ukrajina uspe u jednoj stvari

Važno je učiniti sve da Ukrajina uspe u jednoj stvari

UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski izjavio je danas da je važno održati konsolidaciju slobodnog sveta i učiniti sve da Ukrajina može da pobedi Rusiju.

Foto: Profimedia/Ilustracija

On je u večerašnjem video obraćanju naveo da je u toku rad sa timovima evropskih država na jačanju Ukrajine, razvoju novih odbrambenih paketa i implementaciji novih bezbednosnih rešenja. 

– Zapamtite: u ratu koji je započela Rusija na ukrajinskom frontu, meta nije samo naša država i naša nezavisnost. Zato je ključno održati što veću konsolidaciju slobodnog sveta i učiniti sve što je moguće i nemoguće da Ukrajina nanese poraze Rusiji – poručio je Zelenski, prenosi Ukrinform.

Ukrajinski predsednik je istakao da Moskva ne razume nijedan drugi jezik i da Ukrajina nastavlja rad sa partnerima u vezi sa novim sankcijama Rusiji i blokiranjem ruskih šema za zaobilaženje sankcija. 

– Aktivno se bavimo konfiskacijom ruske imovine rasute po raznim jurisdikcijama. Zahvalan sam svima koji nam pomažu u nastojanjima da oduzmemo rusku imovinu – naglasio je Zelenski.

 

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE – Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije