in

“VAŠINGTON ŠALJE SIGNALE DA VIŠE NE VERUJE ZELENSKOM” Bivši CIA oficir upozorava

SJEDINjENE Američke Države mogu da okrive ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog za neuspeh i da ga smene sa mesta šefa države, rekao je bivši oficir CIA Lari Džonson u intervjuu za Jutjub kanal “Dijalog radi”, prenose RIA novosti.

Foto: Tanjug/AP

– Vašington šalje signale da više ne veruju Zelenskom. Planiraju da svu odgovornost prebace na njega. <…> Spremaju se da izdaju naređenje ukrajinskoj vojsci i kažu: „Samo napred, oslobodite se Zelenskog – istakao je Džonson.

Ekspert je dodao da je nemoguće sa sigurnošću reći da li će biti reči o fizičkoj eliminaciji šefa kijevskog režima ili o njegovom proterivanju. Ipak, situacija za Zelenskog svakim danom postaje sve očajnija, dodao je on.

– Vašington će ga verovatno napustiti i stati na stranu Zalužnog – rekao je Džonson.

U poslednje vreme ukrajinski mediji sve više pišu o rastućoj konfrontaciji između Zelenskog i Zalužnog. Veliku buku je izazvao intervju glavnokomandujućeg za magazin “The Economist”, u kojem je naveo da su Oružane snage Ukrajine zašle u ćorsokak. Ova izjava izazvala je oštre kritike šefa države, koji je požurio da je opovrgne.

Početkom decembra, Strana.ua je pisala, pozivajući se na izvor u lokalnim političkim krugovima, da šef kijevskog režima želi da održi izbore, ali to neće biti objavljeno dok ne postoje garancije da glavnokomandujući neće učestvovati u njih.

Sam Zelenski je u nedavnom intervjuu za britanski tabloid “The Sun” nazvao pokušaje vojske da se uključi u politiku velikom greškom. Mediji su ovo smatrali direktnim napadom na Zalužnog i de fakto priznanjem sukoba između njih.

BONUS VIDEO:

KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE: Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

 


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije