in

(UŽIVO) RAT U UKRAJINI: Antonov

(UŽIVO) RAT U UKRAJINI: Antonov

SPECIJALNA vojna operacija u Ukrajini – dan 161.

Ukrajinski vojnici dobijaju informacije na terenu od stranih obaveštajaca,Foto AP

Ruska vojska oslobodila je veći deo sela Peski kod Donjecka, žestoke borbe se nastavljaju. Kijev je pokrenuo obaveznu evakuaciju stanovništva sa teritorije DNR koju još uvek kontroliše. Kijev želi da izvoz žitarica iz svojih luka bude redovan i kontinuiran, izjavio je predsednik Vladimir Zelenski.

Istanbul: Inspekcija broda sa ukrajinskim žitom počinje u 9 časova


Predstavnici Zajedničkog koordinacionog centra u Istanbulu u sredu u 10 časova po lokalnom vremenu počeće inspekciju prvog teretnog broda sa ukrajinskim žitom, koji se usidrio u blizini Bosfora, saopštilo je Ministarstvo odbrane Turske.

– Inspekcija teretnog broda ‘Razoni’, koji je sinoć stigao iz ukrajinske luke Odesa u Istanbul, počeće u 10 časova – navodi se u saopštenju.

Nije precizirano koliko će trajati provera. Prema navodima televizije „Si-En-En Turk“, inspekcija će trajati oko dva sata.

 

Poginula dva civila, ranjeno 25 od posledica “Nato” granata

– Dva civila su tokom proteklog dana poginula, a 25 je ranjeno u DNR od posledica ukrajinskog granatiranja, dok je pet osoba povređeno u eksploziji mina PFM-1 „Lepestok“, saopštio je štab teritorijalne odbrane Donjecke Narodne Republike.

Antonov – “Američke sankcije Moskvi potresaju globalna tržišta”

- Još jedne američke sankcije protiv Rusije dodatno će razbiti globalna tržišta koja već stradavaju od narušavanja lanaca snabdevanja – izjavio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.
- ‘Sankciona mašina’ koju pokreće Vašington nastavlja da ‘štampa’ ograničenja protiv ruskog biznisa u pokušaju da istisne Rusiju sa svetskih tržišta. Zauzimanje upražnjenih pozicija banalnim ucenama, a ne fer konkurencijom – rekao je Antonov objavila je ruska ambasada.
- Ovakva ‘marljivost’ američkih vlasti dodatno potresa globalna tržišta, koja već trpe značajne poremećaje u lancu snabdevanja. Odatle i postoje rizici od daljeg rasta cena i problema sa nabavkom neophodnih proizvoda. Najveća šteta biće naneta zemljama u razvoju – naglasio je Antonov.

On je dodao da „neće uspeti da izoluju Rusiju, ma koliko se naši protivnici trudili“.

SAD su u utorak proširile sankcije Rusiji u koje su uključile 13 fizičkih i više od 30 pravnih lica.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije