in

Užasni zločin počinio očevim pištoljem, ostavio vršnjaka da iskrvari na parkingu

DESETOGODIŠNjI dečak iz Kalifornije uhapšen je zbog sumnje da je očevim pištoljem ubio drugo dete, saopštile su danas lokalne vlasti.

Foto: Tanjug/AP Photo

Pripadnici policije okruga Sakramento odgovorili su u subotu u 16.30 na dojavu o pucnjavi u predgrađu Sakramenta Futil Farms, prenosi AP.

Po dolasku na lice mesta, na parkingu su zatekli 10-godišnjeg dečaka koji krvari iz glave i vrata, ali uprkos pruženoj prvoj pomoći dečak je kasnije proglašen mrtvim u bolnici, saopštila je šerifova kancelarija na društvenim mrežama.

Dečak je identifikovan kao Kit Frirson i on je, kako se navodi, napustio svoj stan nedugo pre pucnjave da bi se vozio biciklom, rekao je njegov rođak za lokalnu TV KCRA.

Prema saopštenju šerifove kancelarije, drugi 10-godišnjak je otišao do kamiona svog oca da mu donese cigarete i u kabini je pronašao napunjen pištolj koji je uzeo i hvalio se da njegov otac ima pištolj.

– Potom je ispalio metak u žrtvu i pobegao u obližnji stan – navodi se u saopštenju šerifove kancelarije. Desetogodišnjak koji je pucao je uhapšen zbog sumnje da je izvršio ubistvo, a njegov otac je uhapšen zbog sumnje da je počinio više krivičnih dela uključujući nošenje ukradenog, napunjenog vatrenog oružja u vozilu, ugrožavanje dece i saučesništvo u zločinu.

Vlasti navode da je dečak takođe pokušao da sakrije pištolj koji je bacio u kantu za smeće, gde su ga kasnije pronašli pripadnici policije. Otac je u istražnom pritvoru i određena mu je kaucija od 500.000 dolara.

Reč je o bivšem osuđeniku kome je “zakonski zabranjeno da poseduje vatreno oružje”, saopštila je šerifova kancelarija, uz napomenu da je oružje kojim je izvršeno krivično delo ukradeno 2017. godine.

BONUS VIDEO: OTAC PRONAŠAO TELA SINA I SNAJE: „Dozivao sam “Igore”, nije reagovao – već su bili mrtvi“


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije