in

Uputili hitan poziv, svi moraju da se uključe

KINESKO Ministarstvo spoljnih poslova oglasilo se nakon objavljene vesti da u Rusiji stupa na snagu delimična vojna mobilizacija.

Foto AP

Ruski predsednik Vladimir Putin proglasio je delimičnu vojnu mobilizaciju.

On je u obraćanju naciji rekao da Zapad “želi da uništi našu zemlju” i da se “radi o odbrani Rusije i teritorije Donbasa”.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu najavio je da će Rusija odmah početi sa mobilizacijom 300.000 rezervista.

– Naše ljudske rezerve su ogromne i iznose 25 miliona ljudi, a ova mobilizacija predstavlja samo jedan odsto potencijala – rekao je ruski ministar odbrane.

Ministarstvo spoljnih poslova Kine pozvalo je sve strane da se uključe u dijalog i konsultacije i pronađu način za rešavanje bezbednosnih zabrinutosti svih, prenosi Rojters.

 Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova danas je, nakon obraćanja ruskog predsednika Vladimira Putina, pozvalo sve strane da se uključe u dijalog i konsultacije i pronađu način za rešavanje bezbednosnih problema svih.

Portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin naglasio je na brifingu za medije da je stav Kine o Ukrajini “dosledan i jasan”, prenosi Rojters.

Ruski predsednik Vladimir Putin ranije danas je naredio prvu mobilizaciju u Rusiji od Drugog svetskog rata i upozorio Zapad da će Moskva odgovoriti snagom svog ogromnog vojnog arsenala, ako nastavi sa, kako je rekao, “nuklearnom ucenom”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije