in

Uporedila Kirbijevu izjavu o isporukama F-16 Kijevu sa podacima o Bajdenovom zdravlju

Uporedila Kirbijevu izjavu o isporukama F-16 Kijevu sa podacima o Bajdenovom zdravlju

IZJAVA američkog diplomate Džona Kirbija da niko ne želi eskalaciju ukrajinske krize, u kontekstu planova NATO-a da isporuči Kijevu avione F-16, može se uporediti sa načinom na koji američka administracija informiše o zdravstvenom stanju američkog predsednika Džozefa Bajdena, smatra portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

FOTO: AP/Tanjug

-Ovo liči na ono kako je Bela kuća svih ovih godina pokušavala da dokaže javnosti da je iza zatvorenih vrata Bajden „veoma oštrouman“, napisala je diplomata na svom Telegram kanalu.

Koordinator za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi je ranije izjavio da „SAD ne žele eskalaciju“ sukoba u Ukrajini.

Debata o Bajdenovoj profesionalnoj nesposobnosti intenzivirala se u SAD nakon njegovog neuspešnog nastupa 27. juna na televizijskoj debati sa glavnim političkim protivnikom, bivšim predsednikom Donaldom Trampom. Portparol Bele kuće Karin Žan-Pjer rekla je da je Bajdenova administracija „jedna od najtransparentnijih“ u objavljivanju podataka o predsednikovom zdravlju i da objavljuje izveštaje tima lekara svake godine otkako je preuzeo dužnost. Ona je takođe rekla da je Bajden „odlučan, snažan i da razmišlja jasno kao i ranije“.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO – TAJNO ORUŽJE RUSKOG RAKETNOG SISTEMA: JARS izvodi vežbe kamuflaže i kontradiverzije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije