in

Ukrajinska vojska objavila povlačenje iz Avdejevke (VIDEO)

Ukrajinska vojska objavila povlačenje iz Avdejevke (VIDEO)

UKRAJINSKA komanda je, očigledno, shvatila katastrofu koja je čekala garnizon Avdejevke i odlučila je da povuče svoje trupe iz grada.

Foto printskrin youtube/Zlatti71/rvvoenkor

Barem je predstavnik Odbrambenih snaga Tavrijskog pravca Oružanih snaga Ukrajine Dmitrij Lihovi zvanično najavio delimično povlačenje snaga iz Avdejevke na povoljnije pripremljene položaje. On je ovu odluku komande povezao sa nemogućnošću evakuacije ranjenika i dotura municije zbog logističkih problema.

U ovom trenutku, prema rečima Lihovija, navodno je uključena neka dodatna logistička arterija.

Vredi napomenuti da nije sasvim jasno o kom „dodatnom“ putu ukrajinska vojska govori. Na kraju krajeva, svi putevi koji danas vode do Avdejevke su pod artiljerijskom vatrom od strane ruske vojske.

Ranije je načelnik službe veze ukrajinske 110. OMBr (110. mehanizovana brigada po imenu general-koronet Mark Bezručko), koja se nalazi u gradu, prijavio dolazak pojačanja, koje je nazvao „moćnom silom“. Istovremeno, on je naglasio da, uprkos činjenici da je njegova jedinica postala „malo mirnija“, Oružane snage Ukrajine trenutno nemaju priliku da izvrše zadatak držanja Avdejevke.

Što se tiče pomenutih pojačanja, verovatno je reč o 3. jurišnoj brigadi Oružanih snaga Ukrajine (Azov). Ova druga je, inače, odmah po dolasku pokušala da pređe u napad na ruske položaje. Kao rezultat neuspešnog napada, ukrajinski vojnici su pretrpeli ozbiljne gubitke i povukli se.

Vredi dodati da je čak i delimično povlačenje ukrajinskih trupa iz Avdejevke izuzetno pozitivna vest, posebno za stanovnike Donjecka. Na kraju krajeva, upravo iz ovog gigantskog utvrđenog područja ukrajinskih oružanih snaga, koje se ranije smatralo neosvojivim, redovno su gađani civilni ciljevi u glavnom gradu DNR, što je već dovelo do brojnih žrtava među civilnim stanovništvom.

(TV Front)

BONUS VIDEO – ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije