in

UKRAJINA DONELA RAZDOR U BELU KUĆU? Analitičari tvrde

UKRAJINA DONELA RAZDOR U BELU KUĆU? Analitičari tvrde

AMERIČKI državni sekretar Entoni Blinken u sukobu je sa članovima administracije Džozefa Bajdena koji strahuju od daljeg pogoršanja odnosa sa Rusijom, rekao je za Si-En-En analitičar Malkolm Dejvis.

Foto: Tanjug/AP

Moskva, s druge strane, upravo “igra” na taj strah, a to pokazuju i nedavno održane vežbe sa nestrateškim nuklearnim naoružanjem, uveren je ovaj stručnjak, govoreći o vežbama za koje je Rusija rekla da su odgovor na jastrebovske komentare pojedinih zapadnih država.

Razdor u Beloj kući pojavio se zapravo oko pitanja treba li Ukrajini dozvoliti da koristi isporučeno oružje za napade na rusku teritoriju, a Bajden, kako se navodi, “pokušava da se pozabavi ovim strahovima”.

– Ali savetnik za nacionalnu bezbednost, po mom mišljenju, suzdržan je kao i predsednik Bajden – rekao je sagovornik Si-En-Ena, navodeći da njihovo mišljenje ipak ne dele mnogi koji smatraju da bi Ukrajini trebalo omogućiti da koristi oružje za napade na rusku teritoriju.

Šef švedskog ministarstva odbrane Pol Džonson ranije je izneo mišljenje da Ukrajina ima pravo da udari po ruskoj teritoriji, dok je istog stava i šef poljskog ministarstva spoljnih poslova Radoslav Sikorski.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: BAJDENOVO PRISTANIŠTE: Pomoć pristiže

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije