in

UBIJEN DRUGI ČOVEK AL KAIDE? Bajden se vanredno obraća naciji, američki mediji otkrivaju detalje akcije CIA u Avganistanu

UBIJEN DRUGI ČOVEK AL KAIDE? Bajden se vanredno obraća naciji, američki mediji otkrivaju detalje akcije CIA u Avganistanu

AMERIČKI predsednik DŽo Bajden, iako i dalje pozitivan na korona virus, obratiće se noćas naciji iz Bele kuće kako bi sugrađane izvestio o, kako je saopšteno iz Bele kuće, “uspešnoj protivterorističkoj operaciji”.

Foto: Printskrin

U saoštenju nema detalja o toj akciji , ali američki mediji iz nezvaničnih izvora saznaju da je reč o likvidaciji suosnivača Al Kaide Ajmana Al Zavahrija.

Kako je prenela novinska agencija AP, Zavahri je navodno ubijen proteklog vikenda u napadu američkog drona na jedan stambeni objekat na području glavnog grada Avganistana Kabula. Specijalnu operaciju je, kako javlja Politiko, predvodila CIA, prenosi Jutarnji list.

Al Zavahri je Al Kaidu vodio s Osamom bin Ladenom, koji je likvidiran u američkoj akciji u Pakistanu 2011. godine, a nakon bin Ladenova ubistva preuzeo je vođstvo nad ovom terorističkom mrežom koja je, između ostalog, odgovorna za napade na kule Svetskog trgovačkog centra 11. septembra 2001. godine u NJujorku.

(Jutarnji list)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije