in

U toku istraga stravičnog zločina u Nemačkoj, pred nadležnima mnoga pitanja i nejasnoće

UBISTVO koje se dogodilo uoči Nove godine, 27. decembra, u nemačkom Ulmu, kada je petnaestogodišnjak, za koga navode da ima srpsko poreklo, ubio devojku istih godina u šumi, pokrenulo je niz pitanja u istrazi.

Foto: Društvene mreže

Osumnjičeni je nešto pre ponoći 27. decembra pozvao hitnu pomoć, navodeći da je ubio svoju devojku. Policija je odmah rasporedila velike snage u okrug Viblingen u Ulmu zbog potrage za počiniocem, a tom prilikom je korišćen i policijski helikopter.

Policajci su pronašli beživotnu devojku u šumi, a lekari su uspeli da je reanimiraju, međutim, ona je ubrzo preminula u bolnici 1. januara ove godine, zbog teških povreda, koje je najverovatnije zadobila nakon što je ugušena.

– Telo tinejdžerke bi ove nedelje trebalo da bude podvrgnuto obdukciji kako bi se razjasnio uzrok smrti – rekao je Majkl Bišofberger iz kancelarije javnog tužioca u Ulmu.

– Pribavljamo i psihijatrijski izveštaj o optuženom kako bismo mogli da procenimo da li je on odgovoran. Takođe – lekarski izveštaji o optuženom i žrtvi kako bi rekonstruisali zločin i razjasnili motiv.

Foto: Printskrin

Petnaestogodišnji tinejdžer je pronađen u blizini mesta zločina i uhapšen je bez otpora, a prilikom privođenja nije komentarisao zločin.

– Na primer, nejasno je da li su se dvoje mladih upoznali u šumi ili su tamo otišli ​​zajedno. Sada se ispituje okruženje i procenjuju mobilni telefoni – rekla je portparolka javnog tužilaštva. Naime, kako pišu tamošnji mediji, policija istražuje povezanost žrtve i dečaka osumnjičenog za njenu smrt, a prema nepotvrđenim informacija, žrtva i osumnjičeni su bili momak i devojka.

Neobičnost ovog zločina ogleda se u tvrdnji da je tinejdžer sin čoveka koji je prošle godine ubio svoju sedmogodišnju pastorku, u ritualu, verujući da će njena žrtva iskupiti grehe.

Foto: Društvene mreže

On je na sudu opravdao taj čin pozivajući se na Kuran: “U jednom trenutku je postalo jasno da moram da žrtvujem jedno od svoje dece Bogu”, rekao je on na jednom saslušanju.

Mediji tvrde da je njegov otac takođe pozvao policiju nakon zločina i sam se prijavio, nakon hapšenja i posmatranja utvrđeno je da je u pitanju pacijent koji pati od teškog oblika šizofrenije i on je hospitalizovan i zbog svoje neuračunljivosti ne smatra se krivim za zločin.

Osumnjičeni tinejdžer se sada nalazi u popravnom domu.

(MONDO)

BONUS VIDEO: OTAC PRONAŠAO TELA SINA I SNAJE: „Dozivao sam “Igore”, nije reagovao – već su bili mrtvi“


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije