in

U Južnoafričkoj Republici kidnapovan britanski pilot

PILOT aviokompanije Britiš Ervejz je navodno mučen nakon što je kidnapovan dok je bio u kupovini tokom zaustavljanja između letova u Južnoafričkoj Republici.

Foto: Printskrin

Britanski list “San” je objavio da pilot pušten nakon što mu je uzet novac. Prema pisanju ovog lista, zaposlenici Britiš Ervejza su obavešteni da je njihov kolega kidnapovan ispred supermarketa. Neimenovani izvor je izjavio da je zapanjujuće ono što se desilo pilotu te da je sve bilo kao u filmovima.

Pilotu je na parkingu supermarketa, u trgovačkom delu Johanesburga, prišla žena, zamolivši ga da joj pomogne da ponese torbe. Kada su došli do njenog vozila, grupa muškaraca je ugurala pilota u vozilo i odvezen je u u drugi deo grada, gde su mu naneli teške povrede. S obzirom na to da nije bio u mogućnosti da upravlja avionom, pronađen je zamenski pilot za let do Londona.

– Naseo je na prevaru, pa je pristao da pomogne ženi u nevolji. Pre nego što je shvatio da je prevara, uguran je u vozilo i odvezen. Potom je satima trpio fizičko mučenje. Sve se završilo tek kada je ostao bez novca. Srećan je što je ostao živ – kazao je neimenovani izvor.

Aviokompanija je saopštila da daje podršku kolegi, kao i vlastima u istrazi ovog slučaja, ali nije saopštila više detalja, prenosi Skaj Njuz.

BONUS VIDEO: NOVI PONOS NAŠE VOJSKE – Pogledajte šta je prikazano na vojnom aerodromu u Batajnici

(Klix)


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije