in

TRESE SE CELA AMERIKA: Tramp odgovorio Bajdenu nikad jače

BIVŠI američki predsednik Donald Tramp uputio je kritike aktuelnom predsedniku SAD Džozefu Bajdenu, koji ga je ranije nazvao “pretnjom po američku demokratiju”.

Foto AP

U obraćanju pred više stotina pristalica, na stranačkom skupu u Ajovi, samo 10 dana pre važnog republikanskog glasanja za predsedničke nominacije, on je izjavio da su SAD pod Bajdenovom administracijom “neuspešna” država, opterećena “teroristima” i imigrantima iz “mentalnih azila” koji se slivaju preko američke granice sa Meksikom, prenosi Rojters.

On je tako uzvratio na Bajdenove optužbe o opasnostima potencijalnog drugog Trampovog mandata, koje je izneo na skupu u Pensilvaniji, tokom svog prvog govora u okviru kampanje za predsedničke izbore koji će biti održani u novembru.

– Nijedna stvar nije postala bolja pod pokvarenim Džozefom Bajdenom. Sve je u haosu – rekao je Tramp na stranačkom skupu u Ajovi.

Kako je Tramp ocenio, Bajden ugrožava demokratiju u zemlji i toliko je nesposoban da ne može da vodi ni najobičniju prodavnicu, a kamoli državu.

– Da imate prodavnicu i da morate da odete na nedelju dana, ne biste želeli da je prepustite aktuelnom predsedniku SAD – rekao je on i dodao da “ni jedan predsednik, ma i deset predsednika iz istorije naše zemlje zajedno nisu učinili toliko štete ovoj zemlji kao Bajden. On je učinio nezamislive stvari”.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije