in

Tramp kivan na američku administraciju

KANDIDAT za predsedničku nominaciju Republikanske stranke Donald Tramp izjavio je danas da Sjedinjene Američke Države “bacaju bombe širom Bliskog istoka”, dok ministar odbrane Lojd Ostin “vodi rat preko svog laptopa u bolničkoj sobi”.

Foto: EPA

– Dakle, samo da razjasnimo. Bacamo bombe širom Bliskog istoka, opet, a naš ministar odbrane, koji je nestao na pet dana, vodi rat sa svog laptopa u bolničkoj sobi – napisao je Tramp na svojoj društvenoj mreži TruthSocial. On je dodao da je reč o “istoj bandi koja se predala u Avganistanu za šta niko nije odgovorio, niti je iko otpušten”.

– To je bio najsramniji trenutak u istoriji SAD. Sada imamo ratove u Ukrajini, Izraelu i Jemenu, ali nema ‘rata’ na našoj južnoj granici. Oh, to ima mnogo smisla. Pokvareni Džo Bajden je najgori predsednik u istoriji SAD – zaključio je Tramp.

Potrparol Pentagona Patrik Rajder ranije danas je rekao da SAD ne planiraju da šalju dodatne snage u region nakon što su američke i britanske vojske izvele udare na jemenske pobunjenike Hute.

On je naveo da je ministar odbrane SAD Lojd Ostin, koji je 1. januara hospitalizovan zbog infekcije, “aktivno angažovan u nadgledanju i rukovođenju ovim udarima”.

Jemenska militantna grupa Huti saopštila je ranije danas da je u američko-britanskim napadima na njene položaje ubijeno pet i ranjeno šest njihovih boraca.

BONUS VIDEO: JEMENSKI HUTI U RATNOJ AKCIJI – Gađali dva izraelska broda u Crvenom moru


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije